Saturday 14 May 2011

Περιοδικό

Μικρά αρθράκια αντί μεγάλου ποστ σήμερα - όπως οι στήλες ενός περιοδικού ποικίλης ύλης.

Κοινωνία
Βρίσκω υπερβολικές τις αντιδράσεις γιά την πρόσφατη ληστεία μετά φόνου του άτυχου 44χρονου. Ξαφνικά δημιουργείται η εντύπωση ότι η Αθήνα έγινε κάτι ανάμεσα σε Bronx και Mogadishu. Φυσικά, όλοι ξέρουν ότι δεν είναι. Αλλά τότε, γιατί τόσος νικοφωσκολισμός στις αντιδράσεις;
Εντελώς προσβλητική γιά την μνήμη του νεκρού βρίσκω την φράση "θα μπορούσα να είμαι εγώ στην θέση του". Οχι, δεν ισχύει αυτό. Ακόμα και αν είχαμε 3 ληστείες μετά φόνου την ημέρα (δλδ κάτι παραπάνω από 1.000 θύματα / χρόνο), πάλι η πιθανότητα να βρεθεί ένας από μας στην θέση του άτυχου 44χρονου θα ήταν 0,0003%. Προφανώς η πιθανότητα γίνεται ακόμα πιό μικρή αν μένει κάποιος στα βόρεια προάστια ή την επαρχία (είτε αν δεν κουβαλάει κάμερα στα φανερά). Με άλλα λόγια, το να πάθουμε το ίδιο έχει λιγότερες πιθανότητες από το να μας χτυπήσει κεραυνός.
Αφού λοιπόν όλοι ξέρουν ότι είναι εντελώς απίθανο να πάθουν το ίδιο, γιατί τόσοι πολλοί προσβάλλουν τον νεκρό με τέτοιες ψευτο-σπαραξικάρδιες φράσεις;

Πολύ πιό αρνητική είναι η αντίδραση των νεοταξιτών με τα ανθρωποκυνηγητά εναντίον των ξένων. Αλλά αυτοί ήταν έτοιμοι από καιρό και βρήκαν απλά την ευκαιρία. Αν δεν τους δίνονταν η ευκαιρία σήμερα, θα τους δίνονταν αύριο. Πριν 1,5 χρόνο, ένας από δαύτους πυροβόλησε και τραυμάτισε σοβαρά έναν πακιστανό στην Ηγουμενίτσα, μέρα μεσημέρι. Αν και συλλήφθηκε αμέσως, αν και δεν υπήρξε καμμία αμφιβολία γιά τις προθέσεις του, η ελληνική δικαιοσύνη τον αθώωσε πανυγηρικά πέρυσι το καλοκαίρι. Εννοείται ότι υπάρχουν δεκάδες παρόμοια παραδείγματα. Κανένας δεν έχει μιλήσει τόσα χρόνια. Τωρα ξυπνήσαμε;
Η ελληνική κοινωνία αναθρέφει τους νεοφασίστες και ευνοεί την δράση τους εδώ και χρόνια. Τώρα θυμηθήκαμε να αγανακτήσουμε με τις βιαιότητες εναντίον των αλλοδαπών;

Δεν υποστηρίζω βέβαια να αφήσουμε τους νεοταξίτες ελεύθερους να αλωνίζουν. Αλλά το πρόβλημα του φασισμού δεν είναι πρόβλημα αστυνόμευσης, είναι πρόβλημα νοοτροπίας. Αν η ελληνική κοινωνία δεν θέλει να έχει φασίστες στις τάξεις της, οφείλει να πάψει να είναι μισαλλόδοξη, θρησκόληπτη και ρατσίστρια. Με βάση αυτά που βλέπω, η ελλ. κοινωνία προτιμάει να εκτρέφει φασισταριά παρά να αλλάξει.

Διεθνής πολιτική
Η Μerkel και ο Schaeuble θέλουν να βοηθήσουν την Πορτογαλία και την Ιρλανδία αλλά όχι την Ελλάδα, επειδή (λέει) γιά τις πρώτες βλέπουν κάποια ελπίδα διάσωσης, ενώ γιά την Ελλάδα όχι. Επι τέλους. Τους πήρε 1.5 χρόνο μέχρι να καταλάβουν ότι οι άθλιες οικονομικές τους θεωρίες δεν εφαρμόζονται στην χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας.

Σε μιά χώρα που δεν παράγει τίποτα, είναι εντελώς ηλίθιο να μειώνεις τους μισθούς. Σε μιά χώρα που πνίγεται στην γραφειοκρατία και την διαφθορά είναι εντελώς αδιάφορο το αν ο μέσος μισθός θα είναι 1500, 700, 500 ή 30 ευρώ. Έτσι κι αλλιώς, ο επίσημος μισθός είναι μιά μπουζουριέρα που κρύβει τα ανεπίσημα έσοδα του κάθε έλληνα από την παραοικονομία. Τώρα που οι μερκελο-τρισεδο-στρωσεκανηδες κατάλαβαν την γκάφα τους, είναι αργά.

Θέλουν (λέει) να μας χαρίσουν άλλα παραπανίσια 60 δις, με την προυπόθεση να τους πουλήσουμε δημόσια περιουσία αξίας 50 δις. Δλδ δεν θα μας τα δώσουν μετρητά, αλλά θα πάρουν από την χώρα μας ότι γουστάρουν και θα συμψηφίσουν την τιμή αγοράς με τα βερεσέδια που έχει η Ελλάδα.

Ο ΓΑΠ είναι προδότης και ξεπουλάει την Ελλάδα; Μα τι λέτε καλέ; Γίνονται τέτοια πράγματα;
Απλά από αύριο θα χρειαζόμαστε γερμανικό (ή μάλλον τουρκικό) διαβατήριο γιά να επισκεφτούμε την Σέριφο.

Οικονομία
Στο 15% σκαφάλωσε λέει η ανεργία. Η ανεργία των νέων βρίσκεται στο συνπλην 30%. Πρόκειται γιά μία ακόμα χονδροειδή πλαστογραφία. Γκρηκ σταστιστικς (ή στατιστιξ) της κακιάς ώρας. Η οποιαδήποτε κοινωνία, η οποιαδήποτε χώρα με ποσοστό ανεργίας πάνω από 12 - 14% θεωρείται ξωφλημένη. Αν η Ελλάδα είχε 15% ανεργία, οι κοινωνικές ταραχές θα έπρεπε να έχουν διαλύσει τα πάντα, χειρότερα κι από τσουνάμι. Άρα δεν έχει η Ελλάδα την ανεργία που (μας) λένε. Το πραγματικό ποσοστό πρέπει να κυμαίνεται στο 4% γιά τους ενήλικες και 2% γιά τους νέους.

Το Θησείο (στο οποίο βρισκόμουν πριν 4 μέρες) ξεκινάει να πήζει από την Πέμπτη - ΚΑΘΕ Πέμπτη - το απόγευμα και αδειάζει κάπως την Δευτέρα τα χαράματα. Σε συνεχείς ολονυκτίες. Μαζί και ο Κεραμεικός, το Γκάζι, ο Ψυρρής, η Γλυφάδα και πάμπολλα άλλα ων ουκ έστιν αριθμός. Ο καφές και η μπύρα σε τιμές που θα έκαναν τον μέσο γερμανό να κιτρινίσει από την τρομάρα και να πισωπατήσει τρεκλίζοντας. Κι όμως, τα μέρη αυτά γεμίζουν από νέους.

Σύμφωνοι, οι νέοι αυτοί τρώνε τα λεφτά του μπαμπά. Σύμφωνοι, ο μπαμπάς τα βγάζει από κάποιο χτηματάκι στο χωριό η από κάποια παρασιτική δραστηριότητα. Επίσημα, κανένας μισθός οικογενειάρχη δεν φτάνει γιά τα τρέχοντα έξοδα της οικογένειας, συν το να πληρώνει τα κινητά και τα μπυρόνια του ανεπρόκοπου παιδιού του. Άρα πρόκειται γιά μαύρα λεφτά.

ΟΚ, αλλά γιά ποιόν λόγο χαρακτηρίζεται όλος αυτός ο συρφετός των τεμπέληδων μαυρολεφτάδων σαν "άνεργοι" ;
Καποιος που τρώει τα λεφτά του μπαμπά του ειναι εισοδηματίας, δεν είναι άνεργος.
Εκτός αν στην Ελλάδα χαρακτηρίζονται σαν άνεργοι όλοι όσοι δεν έχουν θέση στο δημόσιο. Οπότε να ειδοποιήσω την Μέρκελ ότι έχουμε ένα προβληματάκι με τους ορισμούς.

Ανεργία των νέων στο 30% λέει. Χα!
Θα το πιστέψω μόνο αν δω φωτεινή επιγραφή σε βουλγάρικο μπουρδέλο που να γράφει "Προσεχώς Ελληνίδες".
Είτε αν δω έλληνες να σκάβουν στα ελληνικά χωράφια.

Τεχνολογία
Η Microsoft αγόρασε την Skype. Τίποτα το πρωτότυπο εδώ. Στον καπιταλισμό, το να αγοράζει μιά εταιρεία μιάν άλλη είναι καθημερινή πρακτική. Ωστόσο, η τιμή αγοράς θα έπρεπε να μας βάλει σε σκέψεις. Ωχτώμιση δισ δολλάρια!!
Προφανώς, οι μάνατζερς της Microsoft δεν είναι ηλίθιοι. Για να πληρώνουν 8,5 δις, σημαίνει ότι η Skype αξίζει τόσα. Αλλά η Skype δεν διαθέτει τίποτα. Ούτε κάποια πρωτοποριακή τεχνολογία, ούτε κάποια κτίρια, ούτε κάποια αξιόλογα περιουσιακά στοιχεία. Τίποτα, νάδα.

Τα 8,5 δις δολάρια πληρώθηκαν γιά τα προσωπικά στοιχεία των πελατών. Με 450 εκ πελάτες που έχει η Skype, συμπεραίνουμε ότι τα στοιχεία του κάθε πελάτη αξιολογούνται με περίπου 10 ευρώ στην πιάτσα.

Οι εποχές που η τεχνολογία άξιζε κάτι, οι εποχές που οι μηχανικοί αποτελούσαν την ραχοκοκαλιά της βιομηχανίας, έχουν περάσει. Το μόνο που μετράει σήμερα είναι το μάρκετιγκ. Το να κατέχεις πολλά προσωπικά δεδομένα από τα πρόβατα που θέλεις να ελέγξεις.

Δεκάδες μικροτραυματισμοί σημειώθηκαν από συνωστισμό στο Πεκίνο, όταν αλλόφρονες κινέζοι πελάτες τσαλαπάτησαν αλλήλους προκειμένου να μπορέσουν να αγοράσουν το καινούργιο κινητό της Apple. Μιάς εταιρείας με πασίγνωστη και μακροχρόνια παράδοση στην - κρυφή και πολλάκις παράνομη - εκμετάλλευση των προσωπικών δεδομένων των πελατών της. Τουλάχιστον οι κινέζοι θα μπορούσαν να είναι πιό ευαίσθητοι σε θέματα ασφάλειας προσωπικών δεδομένων. Αλλά που περίσσεψε μυαλό γιά να το βρουν οι κινέζοι;
Πόσο μάλλον, που τα 2/3 των εφαρμογών γιά το συγκεκριμένο γκατζετάκι είναι απαγορευμένα στην Κίνα. Είναι που είναι άχρηστο σε κάθε φυσιολογικό άνθρωπο, γιά έναν κινέζο είναι τρις-άχρηστο.

Τα πρόσφατα ξεκατινιάσματα μεταξύ της Google και του Facebook γύρω από τα δεδομένα των πελατών της καθεμιάς, επιβεβαιώνουν ότι όλος ο καυγάς γίνεται γιά να μάθουν πως λεγόμαστε, που μένουμε, τι λέμε, τι σκεφτόμαστε, τι αγοράζουμε (αυτό κυρίως) και πως περνάμε την ζωή μας.
Εμείς νομίζουμε ότι με όλα αυτά τα γκατζετάκια και τα φεησμπούκια είμαστε κουλ και (να, τωρα, εδωπανα, όπου νάναι) θα βγάλουμε γκόμενα - ενώ αυτοί μαζεύουν δεδομένα γιά να μας ελέγχουν όλο και περισσότερο.

Καμμία υποδούλωση δεν είναι τόσο απόλυτη, όσο αυτή που δημιουργεί την ψευδαίσθηση της ελευθερίας (Jean-Jacques Rousseau)

7 σχολια:

thespro.gr 14 May 2011 at 17:57  

ΠΑΙΔΙΑ Ο ΣΥΛΛΗΦΘΕΝ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ ΠΟΥ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΕ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΣ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΙΩΑΝΝΙΩΝ.

ΜΗΝ ΛΕΤΕ ΜΟΝΟ ΟΣΑ ΣΑΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ Ή ΟΣΑ ΣΑΣ ΒΑΖΟΥΝ ΝΑ ΓΡΑΦΕΤΕ.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΠΑΝΤΑ - ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΨΕΜΜΑ.

ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ!!!

Jolly Roger 14 May 2011 at 19:23  

Ραδιο Ηγουμενιτσα, ευχαριστω για την πληροφορια. Διαβασα θριαμβευτικα κειμενα νεοταξιτων οτι "αθωωθηκε ο δικος μας" και γι αυτο εγραψα αυτο που εγραψα. Ζηταω συγνωμη, αν η πληροφορια μου ηταν λαθος.
Αν ο τυπος ειναι ακομα προφυλακισμενος οπως ισχυριζεσαι - ακομα καλυτερα.

Παντως εχουμε αρκετα αλλα κρουσματα νεοταξικης βιας που μενουν ατιμωρητα, ωστε τουλαχιστον η γενικοτητα της προτασης μου να ισχυει.

Υ.Γ. Αν με ηξερες καλυτερα δεν θα ειχες διανοηθει να γραψεις οτι "με βαζουν να γραφω" ;-) Αλλα αφου με την συμβολη σου διορθωθηκε μια λαθος πληροφορια που ειχα, συγχωρεισαι.

Jolly Roger 14 May 2011 at 19:29  

ΥΓ: δεν χρειαζονται τα κεφαλαια. Σε καταλαβαμε και χωρις να φωναζεις

ΥΥΓ: Αναρωτιεμαι. Ποιος νομιζεις οτι θα μπορουσε να "με βαλει να γραφω" οτιδηποτε; Τι ειδους σκοτεινα συμφεροντα θα μπορουσε να εξυπηρετησει το αρχικο μου κειμενο;

ΥΥΥΓ: Μηπως μπορεις να μας ενημερωσεις, γιατι ο τυπος ειναι ακομα προφυλακισμενος; Τι χρειαζεται για να γινει η δικη;
Απο οσα ξερω (αν ειναι σωστα) η εκδικαση της υποθεσης εμποδιζεται απο ομαδες νεοταξιτων που σε καθε δικασιμο ημερομηνια κατακλυζουν την Ηγουμενιτσα και καταφερνουν να αναβληθει η δικη.

scarlett 15 May 2011 at 18:33  

Στο πρωτο θεμα θα διαφωνήσω λίγο πειρατη. Μπορεί να μη γιναμε Μπρονξ αλλά νομιζω πως η εγκληματικοτητα στην Αθηνα έχει αυξηθει ανησυχητικα τα τελευταια χρονια ειδικα σε ορισμενες περιοχές. Θα συμφωνησω φυσικά πως ένα θέμα που γίνεται πρωτοσέλιδο παίρνει πάντα - όπως μαθαμε πια- υπερβολικές διαστάσεις με τις σχετικες υστερίες που ακολουθουν.

Στο θέμα τώρα νεοι-ανεργία-κρίση οι απορίες μας συμπίπτουν.
Εδω απορουσα πριν την κρίση πού τα έβρισκαν όλοι αυτοι οι νεολαιοι τα χρηματα για τη διασκεδαση, τις διακοπες, την εμφάνισή τους...Πόσο μάλλον τώρα.
Αν πάντως κρίνω μόνο με όσα αντιλαμβάνονται τα μάτια μου, τοτε ευκολα θα κατεληγα στο συμπέρασμα πως η οικονομικη κριση αφορά μαλλον τους Γερμανούς, τόσο μαζεμενους που τους βλέπω σε όλους τους τομείς.
Στην Ελλάδα όσες γυναικες ξερω (ας μιλησω γι'αυτες μια που τις ξερω καλυτερα)ουτε τα κομμωτηρια εκοψαν, ουτε τα νεα ψηλοτακουνα ανα σεζον, ουτε φυσικα τους καφεδες.
Ο ΓΑΠ ειχε δικιο : λεφτα υπαρχουν!

Jolly Roger 15 May 2011 at 23:42  

Αγαπητη scarlett, δεν πρεπει να ξεχναμε οτι το ελληνικο κρατος ειναι (κατα)χρεωμενο, αλλα οι ελληνες οχι.
Σαν ιδιωτες εχουμε ψηλα αποθεματα και ελαχιστα χρεη σε σχεση με ολους τους ευρωπαιους. Αυτο λενε οι στατιστικες.

Τζων Μπόης 16 May 2011 at 11:02  

Καλημέρα αγαπητέ Πειρατή,

Περιγράφεις την Ελλάδα ως ένα μπουρδέλο (μόνο που και εκεί φαντάζομαι υπάρχουν, έστω και κάποιοι άγραφοι κανόνες) ή ως ένα φρενοκομείο, που έλεγε κι ο μακαρίτης.
Δεν ζεις εδώ. Τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα, αλλά την ίδια στιγμή είναι και πολύ καλύτερα από όσα περιγράφονται.
Η Ελλάδα κάνει το αντίθετο από ότι ένα κατάστημα με μια ωραία βιτρίνα, εδώ η βιτρίνα είναι το χειρότερο του καταστήματος, αλλά αν μπεις πιο μέσα στο μαγαζί, μπορεί και στο υπόγειο, να δεις την καλή πραμάτεια, αλλά κανείς δεν ψάχνει και γιατί άλλωστε, βλέπει τη βιτρίνα και φεύγει...
Όσο για τους νέους που γεμίζουν τα μαγαζιά στο Θησείο και αλλού, θα σου πω ότι ο Έλληνας γονιός, ούτε εισοδηματίας είναι, ούτε απαραίτητα φοροφυγάς, ούτε ζούμε όλοι εδώ παρασιτικά, τρεις στο λάδι τρεις στο ξύδι είναι οι περισσότεροι, με το στομάχι σφιγμένο, με τα μάτια χαμηλά και το κεφάλι σκυμμένο, αλλά ο Έλληνας γονιός θα κάνει το σκατό του παξιμάδι για να έχει το καμάρι του 20 ευρώ στην τσέπη για να πιει 2-3 μπύρες, ίσως γιατί ο ίδιος είχε στερηθεί αυτή την δυνατότητα.
Νομίζω ότι ξεχνάμε την εξωστρέφεια του Έλληνα, συγκρίνουμε νοοτροπίες και συμπεριφορές μεταξύ λαών και οι άνθρωποι ευτυχώς δεν είναι παντού το ίδιο, άλλο αν έχουν πάνω κάτω τις ίδιες ανάγκες και επίσης τι θα περιμένατε να πράξει κάποιος ο οποίος ζει μέσα στα σκατά; να χώσει το κεφάλι ακόμα πιο βαθιά μέσα στον απόπατο; ή να δει τη ζωή λίγο πιο αισιόδοξα; να αναπνεύσει ή να πεθάνει από ασφυξία; τι να επιλέξουμε, ένα ποτήρι μισογεμάτο ή ένα ποτήρι μισοάδειο;
Το πρόβλημα δεν βρίσκεται στα γεμάτα μαγαζιά, χαίρομαι όταν τα βλέπω έτσι αδιάφορο μου είναι που ο Γερμανός θα πάθαινε σοκ κι εγώ παθαίνω όταν φυσούν τη μύτη τους κι εγώ τρώω δίπλα, δεν είναι το μέτρο σύγκρισης αυτός, ουδείς ουσιαστικά είναι, έχουμε τα δικά μας χαρακτηριστικά και θα βρούμε το δρόμο μας...το πρόβλημα δεν είναι η δράση, το πρόβλημα είναι η έλλειψη αντίδρασης που θα φέρει τη επιθυμητή δράση.
Δεν είναι απαραίτητα "ωχ αδερφέ" ο Έλληνας φίλε Πειρατή, εκεί έξω κυκλοφορούν ανάμεσά μας, ανάμεσά σας κι εκείνοι - και πίστεψέ με είναι πολλοί - που παλεύουν, που ιδρώνουν, που αγωνίζονται, που ακόμα ελπίζουν, χάνονται όμως στα υπόγεια και οι φωνές τους αργοσβήνουν...ακόμα...

Καλή εβδομάδα

Jolly Roger 16 May 2011 at 23:27  

Καλησπερα αγαπητε Τζων Μποη,
σκεφτηκα πολυ τα λογια σου.
Δεν ξερω αν εχουμε σκαρτη βιτρινα και καλο εμπορευμα στο υπογειο, οπως παραστατικα περιγραφεις.

Ισως εχουμε μια βιτρινα (και ενα υπογειο) για εμας και μια αλλη βιτρινα για τους αλλους. Γενικα πιστευω οτι η Ελλαδα δεν ειναι μια, αλλα πολλοι, παραλληλοι κοσμοι. Ο καθενας βλεπει τον δικο του.

Καταλαβαινω αυτο που λες οτι οι ελληνες θα παραιτηθουν απο αλλα πραγματα, αλλα θα καταφερουν (με πολλες θυσιες εστω) να γεμισουν τα μαγαζια του Θησειου και να πιουν καφε προς 4 ευρω.
Προκειται για μια νοοτροπια διαχειρισης του προσωπικου εισοδηματος - και πιστεψε με, δεν εχω απολυτως καμμια διαθεση να επιβαλλω σε κανεναν το πως θα διαχειριζεται το εισοδημα του.

Αν καποιος εχει σαν προτεραιοτητα να πιει μπυρες στον Κεραμεικο απο το να πληρωσει το νοικι του - εμενα δεν μου πεφτει λογος.
Αισθητικα το προτιμω μαλιστα να βλεπω ολα αυτα τα κοριτσοπουλα με τα φουστανακια τους στον Κεραμεικο, απο το να βρισκονται κλεισμενα μεσα λογω οικονομικων δυσκολιων.
Με εξαιρεση τις νυχτες που δεν με αφηνουν να κοιμηθω, προτιμω το Θησειο γεματο νεολαια λοιπον.

Το μονο που διαπιστωσα στο ποστ, ειναι οτι εχουμε ( ; ) ενα προβλημα ορισμων. Στην υπολοιπη ΕΕ, η εννοια του "ανεργου" ειναι ενα φριχτο πραγμα. Ανεργος για τον μεσο ευρωπαιο σημαινει παμφτωχος. Ιδιως αν ειναι και νεολαιος. Οι ευρωπαιοι ξηλωνουν κυβερνησεις αν η ανεργια ανεβει κατα 2 ποσοστιαιες μοναδες. Το 10% ανεργια θεωρειται καταστροφη.

Εδω οι επισημες στατιστικες μιλανε για 15.7% ανεργια και 25-30% ανεργια στους νεους - και κανενας δεν συγκινειται. Ουτε εκεινοι που (υποτιθεται οτι) πληττονται.

Δεν προσπαθω λοιπον να επιβαλλω σε κανεναν το που θα πιει τον καφε του. Αλλα δεν συμβιβαζεται η επισημη στατιστικη του 30% με την εικονα που δινει η πλατεια του Θησειου αυτες τις μερες. Τουλαχιστον οχι αν αποδεχτουμε τον ορισμο του "ανεργου" με τα ευρωπαικα κριτηρια.

Δυστυχως για την Ελλαδα, οι ευρωπαιοι εχουν αποδειχτει κακιστοι "γιατροι". Αντι να αναγνωρισουν τις ιδιαιτεροτητες και τα ταλεντα μας, προσπαθουν να μας επιβαλλουν τις δικες τους οικονομικες μεθοδους.

Επειδοι οι γερμανοι ξεπερασαν την κριση με χαμηλους μισθους (αυτο εγινε απο κωλοφαρδια τους, οχι επειδη εχουν ικανοτητες), νομιζουν οτι οι χαμηλοι μισθοι ειναι η Απολυτη Λυση σε οποιοδηποτε οικονομικο προβλημα. Ε, ειναι γελοιοι οι ανθρωποι - αλλα δυστυχως κρατανε τα ηνια της χωρας μας. Δεν λυνεται κανενα προβλημα στην Ελλαδα με το να κατεβασεις τους μισθους.

Αντι για υστερογραφο: Ξερω οτι υπαρχουν παμπολλοι (και πολλοι νεοι) που αγωνιζονται τιμια, μοχθουν για το καλυτερο στην Ελλαδα. Μακρυα απο μενα οι ισοπεδωσεις του στυλ "ολοι ειναι τεμπεληδες".

Δυστυχως, οι παμπολλοι σωστοι ανθρωποι που ζουν σ' αυτην την ηλιολουστη χωρα εχουν ενα προβλημα με τους θεσμους. Οι θεσμοι σε στραγγαλιζουν και σε εξαναγκαζουν να γινεις αντιπαραγωγικος και αναποτελεσματικος.
Και επειδη δεν τοχει η κουτρα μας να δουλεουμε ομαδικα, δεν θα μπορεσουμε ποτέ (φοβαμαι) να οργανωθουμε και να καταργησουμε τους σαπιους θεσμους που μας κρατανε ολους πισω.

  © Blogger template 'Solitude' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP