Saturday 28 May 2011

ehec

Τι μπορεί να κάνει ένας σκλάβος όταν του έχεις έχεις μετατρέψει την ύπαρξη σε ένα ατέλειωτο μαρτύριο, του έχεις αφαιρέσει κάθε αξιοπρέπεια και κάθε ελπίδα σωτηρίας;
Να αυτοκτονήσει.

Τι μπορεί να κάνει αυτός ο σκλάβος, αν θέλει να σταματήσεις την κόλαση;
Πεθαίνοντας, θα προσπαθήσει τουλάχιστον να σε πάρει μαζί του.

Τι θα γίνει αν δεν καταφέρει να σε καταστρέψει άμεσα;
Θα αναπτύξει συλλογική συνείδηση. Οι σκλάβοι στο σύνολο τους θα προσπαθήσουν ξανά και ξανά. Μέχρι να σε λιώσουν.

* * * * *
Ας πάρω τα πράγματα από την μέση (όχι την αρχή).
Πριν 5-6 μέρες έγραψαν οι γερμανικές εφημερίδες γιά έναν ανησυχητικά ψηλό αριθμό κρουσμάτων μιάς ανεξήγητης διάροιας. Υπερβολικά πολλοί άνθρωποι είχαν μεταφερθεί στα νοσοκομεία (από χθες άρχισαν οι θάνατοι). Μέχρι σήμερα, η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη και εκφράζονται φόβοι γιά μιά νέα επιδημία.

Φυσικά, η Υγειονομική Υπηρεσία ξεκίνησε τις έρευνες από την πρώτη μέρα. Γρήγορα βρήκαν ότι τα πρώτα θύματα είχαν κάτι κοινό στο βιογραφικό τους: είχαν φάει σαλάτα σε μιά καντίνα στην Φρανκφούρτη λίγες ώρες πριν εκδηλωθεί η διάροια. Εξέτασαν την καντίνα και βρήκαν ότι είχε χρησιμοποιήσει μολυσμένα ισπανικά αγγούρια στην σαλάτα της.
Σαν πρώτη προληπτική μέθοδο, έβγαλαν μιά πανγερμανική ανακοίνωση "μην τρώτε αγγούρια από την Ισπανία". Όσο όμως διεύρυναν τους ελέγχους, τόσο περισσότερα μολυσμένα λαχανικά έβρισκαν. Πολύ γρήγορα βγήκε ανάλογη ανακοίνωση γιά ντομάτες από την Ολλανδία, λάχανα από την (βόρεια) Γερμανία κ.α. Ακόμα είμαστε στις πρώτες μέρες, ποιός ξέρει που αλλού θα βρουν.

Τα λαχανικά έχουν μολυνθεί με το βακτηρίδιο ehec. Το ehec είναι εξαιρετικά μεταδοτικό και ανθεκτικό. Μόνο το επίμονο βράσιμο το σκοτώνει.
Προς το παρόν, δεν υπάρχει θεραπεία. Κάποια κοκτέηλ "βαριών" αντιβιοτικών επιβραδύνουν την ασθένεια και φυσικά οι έρευνες γιά την θεραπεία είναι πυρετώδεις. Αν δεν προλάβουν, ο ασθενής πεθαίνει επώδυνα από νεφρική ανεπάρκεια είτε από βλάβες στον εγκέφαλο.

Τι είναι όμως το ehec και πως καταλήγει να μολύνει τα λαχανικά; Το ehec είναι μεταλλαγμένο εντεροβακτηρίδιο. Εκατομμύρια βακτηρίδια υπάρχουν στα άντερα μας - απαραίτητα γιά την λειτουργία της πέψης.

Στα ζώα όμως δίνουμε μεταλλαγμένες τροφές, τροφές με αυξημένες διοξίνες, (τόνους από) αντιβιοτικά, τα αναγκάζουμε να καννιβαλίζουν - αν και χορτοφάγα, τα αναγκάζουμε να ζουν μέσα και να τρώνε τα ίδια τους τα σκατά. Κάπου γεννήθηκε μιά τυχαία μετάλλαξη στο έντερο κάποιου ζώου. Ένα νορμαλ εντερικό βακτηρίδιο μεταλλάχθηκε σε εξαιρετικά τοξικό: στο ehec.
Από τα άντερα του ζώου στην κοπριά, από την κοπριά στα χωράφια, από τα χωράφια (όπου μπορεί να επιβιώσει γιά μήνες) στα λαχανικά, ο δρόμος είναι ανοιχτός.

Σημαντική λεπτομέρεια:
το ehec είναι απόλυτα αβλαβές γιά τα ζώα. Μόνο τον άνθρωπο σκοτώνει.

Μιά παρόμοια μετάλλαξη ενός ανώδυνου εντεροβακτηρίδιου πριν 10 χρόνια στην Ιαπωνία είχε στείλει 15000 άτομα στα νοσοκομεία και περίπου 1000 άτομα στον τάφο.

Δεν νομίζω ότι το ehec θα εξολοθρεύσει το ανθρώπινο είδος (δεν ξέρω αν θα πρέπει να χαίρομαι ή να λυπάμαι γι' αυτό). Πιστεύω ότι σχετικά γρήγορα τα εργαστήρια θα βρουν κάποιο αντιβιοτικό που θα εξουδετερώνει το ehec. Η ανθρωπότητα θα νικήσει γιά μιά ακόμα φορά. Αλλά το τίμημα που πληρώνουμε γιά τα βασανιστήρια προς τα ζώα, για την κόλαση που έχουμε δημιουργήσει γύρω μας, θα έχει αυξηθεί.

Ήδη έχουν πεθάνει άνθρωποι, και θα πεθάνουν κι άλλοι. Μερικά νοσοκομεία έχουν ήδη κατάσταση έκτακτης ανάγκης ( = κόστος λειτουργίας). Πάμπολλοι γεωργοί απειλούνται με χρεωκοπία - κανένας δεν αγοράζει λαχανικά πιά. Τόσο οι έρευνες όσο και η μελλοντική - απαραίτητη πλέον - πρόληψη εναντίον του ehec θα απορροφήσουν μερικά δις ευρώ. Και καμμία βεβαιότητα δεν έχουμε ότι η επόμενη μετάλλαξη θα είναι το ίδιο "διαχειρίσιμη" όπως το ehec.

* * * * *

Ας πάρω τώρα τα πράγματα και από την αρχή.

Εδώ και πολλούς αιώνες ο άνθρωπος εκμεταλλεύεται και βασανίζει ζώα. Πολύ συχνά, απλά γιά το βίτσιο του. Αλλά μόλις τα τελευταία 30 χρόνια έχουμε περάσει στο στάδιο της μαζικής, βιομηχανοποιημένης πλέον κόλασης.
Αυτή η κόλαση αποκρύπτεται με τεράστιες προσπάθειες και με μιά τεράστια δόση αυτοεξαπάτησης. Σχεδόν κανένας δεν ξέρει, αλλά και κανένας δεν ΘΕΛΕΙ να μάθει, τι ακριβώς γίνεται πίσω από τους τοίχους των εκτροφείων και των σφαγείων.

Σφαγεία που σκοτώνουν 25000 γουρούνια και 45000 πουλερικά ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ θεωρούνται πλέον "νορμάλ". Η κόλαση που κυριαρχεί καλύπτεται έντεχνα από φωτογραφίες γραφικών γιαγιάδων που ταϊζουν τα πουλερικά πουλ-πουλ-πουλ στην αυλή τους σε κάποια (ανύπαρκτη) τραχανοπλαγιά. Το κατσικίσιο κρέας συνοδεύεται από το ίματζ του γραφικού βοσκού με την γκλίτσα και σχεδόν όλα τα χασάπικα έχουν στην πρόσοψη γελαστά γουρουνάκια.

Αν βασιζόμασταν στους βοσκούς με την γκλίτσα και στις πουλ-πουλ-πουλ γιαγιάδες που εκτρέφουν τις κοτούλες τους με αγνό καλαμπόκι σε κάποια αγνή και παραδοσιακή επαρχία, θα έπρεπε να τρώμε κρέας 1Χ το εξάμηνο και να το πληρώνουμε 160 ευρώ/κιλό. Κανένας δεν θέλει να σκεφτεί, ότι οι σημερινές ποσότητες του κρέατος που καταναλώνονται στις σημερινές τιμές ΜΟΝΟ με βιομηχανοποιημένη εκτροφή / σφαγή είναι εφικτές.
Οι γιαγιάδες και οι βοσκοί στις ραχούλες αποτελούν μιά virtual reality γιά τις ανάγκες τις αυτοεξαπάτησης.

Τουλάχιστον ο Χίτλερ έφραφε πάνω από την είσοδο του Αουσβιτς "Arbeit macht frei". Αλλά πουθενά δεν έγραψε "Στρατόπεδο συγκέντρωσης, ο γελαστός εβραίος". Ούτε κατασκέυασε θαλάμους αερίων σε μοντελάκι "το ορφανό εβραιόπουλο". Εμείς είμαστε χειρότεροι από τον Χίτλερ. Δεν φτάνει που τα βασανίζουμε φριχτά, δεν φτάνει που τα σκοτώνουμε κατά χιλιάδες, τους κοτσάρουμε και μιά ταμπέλα με βουκολικά και γελαστά μοτίβα από πάνω.

Ξέρω, η βουκολική ταμπέλα δεν απευθύνεται στα ζώα. Απευθύνεται στην μεγάλη μάζα των ανθρώπων, γιατί ελάχιστοι θα είχαν την αναισθησία να καταναλώσουν κρέας, αν ήξεραν τις πραγματικές συνθήκες διαβίωσης, μεταφοράς και σφαγής.
Καθόλου δεν με ενδιαφέρει σε ποιούς απευθύνεται η ταμπέλα. Αν θέλει κάποιος να φάει κρέας, ας έχει τουλάχιστον τα cojones να δει την πραγματικότητα κατάματα.

* * * * *

Δεν το βρίσκω τυχαίο, που το φιλμ Avatar είχε τόση επιτυχία πριν 1.5 χρόνο. Κάπου βαθιά μέσα μας, το ξέρουμε ότι απευθύνεται σε μάς. Το μόνο που μας σώζει επιφανειακά, είναι ότι ταυτιζόμαστε με τους "φωτεινούς" κεντρικούς ήρως της ιστορίας (αγόρι - κορίτσι) και ξεχνάμε ότι στην πραγματικότητα εμείς είμαστε οι κακοί του έργου.

Είμαστε αυτοί που ο πλανήτης ετοιμάζεται να τους λιώσει. Η πλανητική συνείδηση, η Πανδώρα - Γη δοκιμάζει τις δυνάμεις της εναντίον μας.
Πριν 15 χρόνια το BSE και το Scrapie (τρελές αγελάδες), μετά το SARS (γρίπη των πτηνών), μετά το Η1Ν1 (των χοίρων), σήμερα το ehec. Ενδιάμεσα, κάποιες μικρότερες απειλές. Μέχρι τώρα, νικάμε. Αλλά κάθε φορά το κόστος ανεβαίνει.

Υ.Γ. Το ξέρω ότι οι φράσεις μου περί συλλογικής συνείδησης ακούγονται πολύ σαν new age. Δεν θα είχα αντίρρηση να πειστώ από τις έρευνες της ορθολογικής, δυτικής επιστήμης. Αλλά αυτές δεν υπάρχουν!
Η δυτική επιστήμη ερευνάει αποκλειστικά ότι συμφέρει την στρατόκαβλη πολεμική βιομηχανία και την (γρήγορη) παραγωγή υπερκερδών. Το αν υπάρχει συνείδηση (συλλογική ή όχι) στα ζώα δεν ερευνάται. Αλλά αν δεν έχεις ψάξει γιά κάτι, δεν ξέρεις αν υπάρχει.

12 σχολια:

nefeli 28 May 2011 at 11:31  

Είναι θέμα οπτικής γωνίας , όπως μου έλεγε ένας φίλος πριν λίγα χρόνια.

Αν δεις το ζώο σαν άψυχο πράγμα, τότε είναι πολύ εύκολο να ανεχτείς τα όσα γίνονται στα εκτροφεία.
Οι εκτροφείς προσπαθούν να μεγιστοποιήσουν το κέρδος τους, όπως ο κάθε τίμιος επιχειρηματίας.
Γιατί να τους το αρνηθούμε, αν πρόκειται για αντικείμενα;
Αν όμως αρχίσεις να αναγνωρίζεις ότι τα ζώα είναι συναισθανόμενα όντα, έχουν προσωπικότητα, έχουν χαρακτήρα, τότε πολύ δύσκολα θα ανεχτείς την ύπαρξη των εκτροφείων.

"Ψηφίζω" ehec.

Περαστικός 28 May 2011 at 11:40  

Σαν σαρκαστικό γέλιο μου μοιάζει να προφέρεται έτσι όπως γράφεται αυτό το ehec. Ζούμε σε ένα κόσμο υποκρισίας.

athinovio 28 May 2011 at 12:02  

Γιατί , όμως, ενώ πολλοί είναι αυτοί που το αντιλαμβάνονται αυτό, τελικά συνεχίζει ο κόσμος να κάνει τα ίδια σφάλματα?

Jolly Roger 28 May 2011 at 12:47  

Γεια σου αγαπητο athinovio, χαιρομαι που σε ξαναβλεπω εδω. Στην ερωτηση σου απανταει εν μερει η Νεφελη. Οι περισσοτεροι ανθρωποι δεν εχουν συναισθηση οτι προκειται για σφαλμα.
Και μια ολοκληρη βιομηχανια αυτο-εξαπατησης μας εχει πεισει οτι πισω απο τους τοιχους των σφαγειων ολα γινονται σε μια ειδυλλιακη ατμοσφαιρα.

Κατι τελευταιο για τα σφαλματα: ρωτας "τελικά γιατι συνεχίζει ο κόσμος να κάνει τα ίδια σφάλματα".
Εδω ξερουμε οτι εχουμε ανικανους πολιτικους και τους ψηφιζουμε ξανα και ξανα ;-) Στα ζωα θα κολλησουμε;

Αγαπητε Περαστικε, να δουμε με ποιο κοστος θα γλυτωσουμε αυτη την φορα απο το "σαρκαστικο γελιο" που αναφερεις.

Αγαπητη Νεφελη, ετσι ειναι. Αναρωτιεμαι ομως, πως ειναι δυνατον να βλεπεις ενα ζωο σαν αψυχο πραγμα.
Περα απο τα φιλοσοφικα γυρω απο την υπαρξη της ψυχης κλπ., πιστευω οτι χρειαζεται μια *γερη* δοση αναισθησιας για να δεις το ζωο σαν ενα "πραγμα" που θα αυξησει τα κερδη σου.

Martina 29 May 2011 at 11:24  

Κατ αρχήν ο άνθρωπος δεν έχει κανένα πρόβλημα (με μόνο σκοπό το κέρδος ή απλά το βίτσιο )όλα όσα κάνει στα ζώα να τα κάνει και στον άνθρωπο.
Καρατσεκαρισμένο και δεν πιστεύω να υπάρχει διαφωνία.
Για το αν υπάρχει συνείδηση στα ζώα δεν τίθεται θέμα. Είμαστε βαθιά νυχτωμένοι επ αυτού. Εδώ δεν ξέρουμε καλά καλά πως σκέφτεται (ή ακόμα ακόμα αν σκέφτεται) ο διπλανός μας ..
Η ευκολία αγαπητέ μου καπετάνιε, είναι αρκετά δελεαστική ( ή τουλάχιστον έτσι μας παρουσιάζεται)για να βάλει κάθε περαιτέρω διάθεση για σκέψη στην άκρη.. n'est-ce pas?

Jolly Roger 29 May 2011 at 17:08  

Καλησπερα αγαπητη Μαρτινα, συμφωνω φυσικα.
Το να σκεφτεσαι σε αναγκαζει σε μερικα μη-βολικα συμπερασματε. Οποτε οι περισσοτεροι προτιμουν να μην σκεφτονται.

Αναρωτιεμαι στις ποσες προσπαθειες θα καταφερει η Πανδωρα - Γη να μας εξολοθρευσει. Για το οτι υπαρχει πλανητικη συνειδηση ειμαι πεισμενος - ετσι μεταφυσικα και αυθαιρετα. Ολα οσα εχω δει στην θαλασσα, αυτο μου φωναζουν.

Αναρωτιεμαι λοιπον, αν εγω θα ειμαι πανω στην Γη οταν ερθει η τελευταια ωρα του χομο σαπιος, η αν θα με εχουν φαει τα ψαρια.

pølsemannen 29 May 2011 at 20:56  

Πέφτω από τα σύννεφα!

Σίγουρα δεν μπορούμε να τρώμε κρέας ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ αν βάλουμε ΟΛΟΥΣ τους συνταξιούχους να κάνουν πουλ - πουλ - πουλ; :-PPP

Anonymous 2 June 2011 at 12:04  

Τα βακτήρια E.Coli είναι βακτήρια που βρίσκονται στα κόπρανα. Τα "ειδικά λιπάσματα" των βιολογικών καλλιεργειών δεν είναι τίποτε άλλο από την κλασσική κοπριά, το απόλυτα φυσικό λίπασμα που χρησιμοποιείται επί χιλιετίες στις καλλιέργειες! Από εκεί και πέρα, αν κάποιοι στη Γερμανία έχουν το συνήθειο να τρώνε άπλυτα τα λαχανικά τους δεν πρέπει να απορεί κανείς για τέτοιες μολύνσεις! Πρόκειται για απλή περίπτωση ανθρώπινης βλακείας! Άλλωστε, καταναλώνοντας άπλυτα λαχανικά κινδυνεύει κανείς και από παρασιτιάσεις (π.χ. εχινόκοκκος), είτε αυτά προέρχονται από βιολογικές καλλιέργειες είτε όχι.
Έχω έντονη την αίσθηση ότι στήνεται από τις βιομηχανίες λιπασμάτων ένας πόλεμος λάσπης σε βάρος των φυσικών καλλιεργειών. Μετά το "τα μεταλλαγμένα είναι ακίνδυνα" πλασάρουν την "αόρατη απειλή των... βιολογικών"!
Α, και δεδομένου ότι μιλάμε για Γερμανία, όπου βασιλεύει πλέον η λαϊκίστικη κατασυκοφάντηση του Νότου της Ευρώπης, καθώς και έχοντας υπόψη ότι η μεγαλύτερη εταιρεία χημικών λιπασμάτων είναι γερμανική (Bayer), δεν είναι δύσκολο να αντιληφθεί κανείς ότι, για ακόμη μια φορά, κάτι βρομάει στη Ντόιτσλαντ... και δεν είναι η κοπριά!

Jolly Roger 5 June 2011 at 20:17  

Ανωνυμε, συγνωμη, μολις σημερα ειδα το σχολιο σου. Οπως σε καθε θεωρια συνωμοσιας, δεν μπορω να ξερω αν αυτα που λες ειναι σωστα η οχι.

Παντως ανακατευεις πολλα συστατικα και δεν βγαινει καλη η συνταγη.

Μερικες αντιρρησεις στην θεωρια σου:

1) Το ehec δεν βρεθηκε (μονο) σε βιολογικα. Μαλιστα τα περισσοτερα δειγματα μολυσμενων λαχανικων ειναι συμβατικα. Αν θυμαμαι καλα, μονο το 1 απο τα δεκαδες δειγματα προερχονταν απο βιολογικη καλλιεργεια.
Αρα το επιχειρημα περι Bayer που θελει να πουλησει λιπασματα, καπου χανει λαδια.

2) Κοπρια χρησιμοποιουν ολοι ανεξαιρετως. Βιολογικοι και συμβατικοι. Το αν χρησιμοποιουν και καποιο χημικο λιπασμα συμπληρωματικα, ειναι δευτερευον.

3) Τα βακτηριδια E.Coli βρισκονται και στα εντερα και στα κοπρανα - απ οσο ξερω. Το οτι ενα ανευλαβες και φυσιολογικο E.Coli μεταλλαχθηκε σε τοξικο (δηλαδη στο ehec) οφειλεται στα αντιβιοτικια και τις διοξινες και δεν-ξερω-τι-αλλο που δινουμε στα ζωα.

Οτιδηποτε και να (μην) πουλησει η Bayer, αν η κοπρια περιεχει μεταλλαγμενα E.Coli (δηλαδη ehec), την βαψαμε.

4) Απ οσο ξερω, δεν υπαρχει καποια συνηθεια αναμεσα στους γερμανους να τρωνε απλυτα τα λαχανικα τους.
Πριν αρχισουμε τις διαφωνιες για τις συνθηκες υγειινης των γερμανων, σου υπενθυμιζω οτι το ehec ΔΕΝ ΦΕΥΓΕΙ ΜΕ ΤΟ ΠΛΥΣΙΜΟ !!!

Δηλαδη, ΟΣΟ και να το πλυνεις το ζαρζαβατικο, αν ειναι μολυσμενο με ehec, την πατησες. Το ehec περναει απο την κοπρια στο χωμα, απο το χωμα στις ριζες και απο τις ριζες στο ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ του καθε φυτου.
Το πλυσιμο (η το ξεφλουδισμα) ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΡΟΛΟ.
Πριν συνεχισεις να πετας μπηχτες περι "χαζων" γερμανων που δεν πλενουν τα λαχανικα τους, ξανασκεψου το.

5) Η "λαικιστικη κατασυκοφαντηση του Νοτου της Ευρωπης" ειναι αλλη μια θεωρια συνωμοσιας.
Ακομα και αν αυτη η "κατασυκοφαντηση" ειναι υπαρκτη (κατι που δεν πιστευω) αφορα ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ μεγεθη, οχι τα λαχανικα.

Τωρα αν εσυ στο μυαλο σου μπορεις να συνδεσεις
(α) το δημοσιο χρεος της Ελλαδας με
(β)τις αντιδρασεις των γερμανων πανω στο αν θα πρεπει να στειλουν κι αλλα λεφτα στους ελληνες και με
(γ) την μολυνση των λαχανικων απο το ehec

εισαι πολυ καλος στις θεωριες συνωμοσιας.

ΥΓ Στην Deutschland βρωμανε παρα πολα. Παρα πολλα!
Αλλα οχι αυτα που νομιζεις εσυ.

thinks 6 June 2011 at 16:19  

Συμφωνώ με το πνεύμα, και είναι πολύ καλός ο παραλληλισμός με το Avatar. Από την φύση του ο άνθρωπος είναι σαρκοβόρο, αλλά οι μέθοδοί του έχουν καταντήσει αρκετά παρά-φύση...

Η μόνη μου δικαιολογία είναι ότι στην δική μας προσωπική περίπτωση, όλα τα κρέατα και αυγά που τρώμε είναι από την γιαγιά δίπλα, και τους φίλους παρακάτω, σαν την διαφήμιση μόνο που για μας εδώ είναι πραγματικότητα. Και τα λαχανικά μας είναι από το περιβόλι του σπιτιού μας.

Αλλά, η εισαγωγή σου, πάνω από τους διαχωριστικούς αστερίσκους, ταιριάζει γάντι σε πολλά θέματα, συμπεριλαμβανομένης της σημερινής Ελλάδας :-)

Jolly Roger 6 June 2011 at 17:36  

Γεια σου αγαπητε thinks,
θα ξερεις φανταζομαι, οτι εκει που ζεις με την οικογενεια σου, αποτελειτε μια μεγαλη εξαιρεση.

Ειναι αλλο πραγμα να λεμε "ειναι φυσικο για τον ανθρωπο να τρωει κρεας" (κατι στο οποιο χωραει μεγαλη συζητηση) και εντελως αλλο πραγμα να λεμε οτι "ειναι φυσικο να εχουμε σφαγεια 60.000 ζωων την ημερα".

Η πρωτη φραση (αν την δεχτουμε σαν αληθινη) επ' ουδενι αναγει στην δευτερη.

thinks 6 June 2011 at 17:56  

καλό απόγευμα!
Απόλυτα σύμφωνος και στα δύο. Είμαστε πράγματι εξαίρεση, στο χωριό μας, και, η βιομηχανοποίηση του "κρέατος" είναι, όπως είπα και παραπάνω πέρα από τα όρια του παρά-φύση. Δεν συμφωνώ με το σπορ του κυνηγιού γιατί θα ήταν δεκτό, κατά με, μόνο σαν μέσο επιβίωσης, πράγμα που σήμερα δεν είναι αναγκαίο, και, με τον ίδιο τρόπο πιστεύω ότι η βιομηχανία του κρέατος είναι επίσης νοσηρή, και κατ' επέκταση, όπως λες, πολύ πραγματικά και απάνθρωπη αλλά και επικίνδυνη. Απλά ο άνθρωπος, σαν σύνολο των μαζών που αποτελούν τον "άνθρωπο" δεν έδειξε ποτέ τον αυτοέλεγχο να σταματήσει ή να αλλάξει μια πρακτική πριν του επιβληθεί. Και η φύση έχει τον τρόπο της να επιβάλει, και να συνεχίζει την ζωή πέρα από τα στενά ενδιαφέροντα και υποκειμενικά συμφέροντα ενός από τα δισεκατομμύρια είδη ζωής :-)

  © Blogger template 'Solitude' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP