Tuesday 13 December 2011

I, Merkel

Πολλές φορές με έχουν κατηγορήσει σαν γερμανό. Σαν κάποιον δηλαδη, που πρόδωσε την πατρίδα του την Ελλάδα, την κατηγορεί σε κάθε ευκαρία και εκθειάζει παράλληλα τα (υπαρκτά και ανύπαρκτα) πλεονεκτήματα της Γερμανίας.

Παλιά, πολύ παλιά στεναχωριόμουν με τέτοιες φράσεις. Πάνε όμως πολλά χρόνια που απλά σηκώνω τους ώμους όταν τις ακούω. Όποιος δεν *θέλει* να καταλάβει, δεν πρόκειται να καταλάβει. Δεν σκοπεύω να αποδείξω στον κάθε ανόητο, ότι δεν είμαι ελέφαντας.

Τι σημαίνουν στην τελική οι χαρακτηρισμοί "αγαπάω την χώρα μου", "προδίδω", "κατηγορώ" κ.α. ;
Εκείνος που λέει 5 δυσάρεστες αλήθειες είναι σώνει και καλά προδότης; Ποιός αγαπάει την Ελλάδα; Εκείνος που μιλάει γιά το μπλε του Αιγαίου και βάζει πολλά θαυμαστικά στην κάθε του πρόταση; Όσο πιο υπερθετικός ο βαθμός θαυμασμού στον ελληνικό ήλιο, τα ελληνικά χρώματα και την ελληνική "ψυχή" (τι είναι αυτό; ) τόσο μεγαλύτερη η αγάπη γιά την χώρα;

Δίνω σ' αυτό το ποστ έναν δικό μου ορισμό. Από (οικονομικές) θεωρίες γιά το πως θα σωθεί η χώρα μπούχτισα(με). Όποιος την αγαπάει, ας το δείξει έμπρακτα.

* * * *
Είδηση νο 1, παρμένη από την Ελευθεροτυπία πριν 2-3 βδομάδες:
Μιά ολλανδέζα έφτιαξε ένα σαιτ με τίτλο (στο περίπου) "επιλέξτε από την Ελλάδα το κομμάτι που σας αρέσει". Ο υπότιτλος έλεγε - πάλι στο περίπου - "αφού τους πληρώνουμε, αφού δεν πρόκειται να τα πάρουμε πίσω, ας πάρουμε τουλάχιστον κομμάτια από την χώρα".
Η ολλανδεζούλα είχε σκαρώσει έναν χάρτη της Ελλάδας από το google maps και ο κάθε επισκέπτης μπορούσε να κολλήσει ένα σημαιάκι στο "δικό του" χωράφι.

Το όλο εγχείρημα ήταν αυστηρά προσωπική πρωτοβουλία, ίσως χιουμοριστική, ίσως αφελής. Ίσως η ολλανδεζούλα να ήθελε να κάνει πλάκα στον συμμαθητή της από το διπλανό θρανίο.
Το σάιτ δεν είχε επίσημο χαρακτήρα, δεν υποστηρίζονταν από κανέναν οργανισμό, επώνυμο πρόσωπο, ή οτιδήποτε παρόμοιο. Ακόμα και γιά τον τελευταίο ηλίθιο ήταν πασιφανέστατο ότι δεν είναι δυνατόν να κολλάς ένα τυχαίο σημαιάκι σέ έναν τυχαίο χάρτη σε ένα τυχαίο σαιτ και να έχεις αξιώσεις πάνω στην γη.
Μερικοί βέλγοι είχαν κολλήσει π.χ. σημαιάκι στον Αη Γιώργη, έναν ξερόβραχο στην μέση του πελάγου, 18 ναυτικά μίλια από την κοντινότερη ακτή. Ακόμα και αν κάποιος τους χάριζε αυτό το κομμάτι γης, θα έπρεπε να πηγαίνουν στο οικόπεδο τους κολυμπώντας (δεν υπάρχει εκεί ούτε λιμάνι, ούτε κάτοικοι ούτε συγκοινωνία).

Όμως αυτό το ανόητο, αφελές, ασήμαντο, ανάξιο λόγου σαιτ συγκέντρωσε ΧΙΛΙΑΔΕΣ επισκέπτες από την Ελλάδα μέσα στις 3 πρώτες μέρες της λειτουργίας του. Τα σχόλια έπεφταν με καταιγιστικό ρυθμό δευτερολέπτων. Ανθολογώ τα πιό χαρακτηριστικά.
-- "θα πάρετε τ' αρχίδια μας" (δεν ήξερα ότι οι έλληνες είναι τόσο πρόθυμοι δωρητές οργάνων)
-- "μολών λαβέ" (ξυπνάς μέσα μου τον Λεωνίδα)
-- "μωρή ολλανδέζα πουτάνα, σταμάτα να γράφεις" (από κάποιον που η χώρα του έχει σαν εθνικό ύμνο τον Ύμνο στην Ελευθερία)
-- "το όνομα της είναι χχχχχχ, το τηλέφωνο της είναι 12345678 και η διέυθυνση της είναι η τάδε, πηδήξτε την, κάψτε της το σπίτι" (ακόμα πιό δημοκράτης από τον προηγούμενο αυτός).

Επειδή είμαι σεμνός και ντροπαλός μπλόγκερ, ανθολόγησα τα κοσμιότερα των σχολίων. Τα υπόλοιπα δεν θέλω να τα αναπαράγω, περιέγραφαν πάντως το πόσο βουτσαράδες είμαστε εμείς οι έλληνες στην μικρή ολλανδέζα.

* * * *
Είδηση νο. 2, παρμένη από την ίδια εφημερίδα, την ίδια μέρα:
Με την κρίση, πολλοί άρχισαν να καίνε ξύλα αντί γιά πετρέλαιο θέρμανσης. Μέχρι εδώ κατανοητό - αν και όχι εντελώς. Με την διαφορά ότι δεν πηγαίνουν μόνοι τους να κόψουν ξύλα - όπως θα έκανε ο κάθε πραγματικά φτωχός αν είχε πραγματική ανάγκη - αλλά αγοράζουν ξύλα από επιτήδειους.
Οι οποίοι επιτήδειοι τα εμπορεύονται μαύρα και - κυρίως - τα κόβουν μαύρα. Παράνομα, μέσα σε εθνικούς δρυμούς, σε προστατευόμενες περιοχές, μπαίνουν και ΑΠΟΨΙΛΩΝΟΥΝ.
Έναν απελπισμένο φτωχό θα τον καταλάβαινα (αν και όχι 100% ). Αλλά έναν μαυραγορίτη γιατί να τον ανεχτώ;

Ευαίσθητοι άνθρωποι της περιοχής κάνουν καταγγελίες στην δασοφυλακή που απαντάει "δεν έχουμε προσωπικό και αυτοκίνητα γιά να ελέγξουμε τα δάση". Οι ευαίσθητοι προφέρονται να κάνουν περιπολίες οι ίδιοι, προσφέρουν τα δικά τους αυτοκίνητα, μαζί με την βενζίνη. Και πάλι οι δασοφύλακες αρνούνται να κάνουν την δουλειά τους με την πρόφαση "δεν έχουμε χρόνο". Φταίω εγώ μετά να υποπτευθώ ότι οι δημόσιοι λειτουργοί παίρνουν μίζα από τους μαυραγορίτες;

Μιλάμε γιά το Πήλιο, μιλάμε ότι - ιδίως τα Σαββατοκύριακα - φεύγουν νηοπομπές ολόκληρες με φορτηγά γεμάτα ξυλεία. Μιλάμε γιά ένα από τα στολίδια της Ελλάδας, γιά το βουνό των Κενταύρων. Αν το αποψιλώσουμε, θα μας κυλήσουν τα γυμνά βράχια - μαζί με τις κατάρες των Κενταύρων - στο κεφάλι.

Το τραγικό είναι, ότι δεν χρειάζονται καν περιπολίες. Από το Πήλιο υπάρχει μόνο ένας δρόμος προς την υπόλοιπη Ελλάδα και αυτός περνάει μέσα από τον Βόλο. Ουσιαστικά, το μόνο που χρειάζεται να κάνουν είναι να σηκωθούν από το καφενείο της κεντρικής πλατείας και να ελέγξουν, αν τα εκατοντάδες φορτηγά που περνάνε φορτωμένα ξυλεία, μισό μέτρο μπροστά από την μύτη τους κατέχουν νόμιμα αυτήν την ξυλεία.

Και καλά, έστω ότι οι κρατικοί υπάλληλοι δεν μπορούν, δεν θέλουν, δεν ξέρουν. Οι κάτοικοι; Οι υπόλοιποι έλληνες που είναι; Που είναι όλοι αυτοί οι σούπερ έλληνες που αγαπάνε τοοοοοοοοοόσο πολύ την Ελλάδα, ώστε να βάζουν 200 θαυμαστικά σε κάθε τους φράση; Που είναι όλοι αυτοί οι νταήδες που ήθελαν να πηδήξουν την μικρή ολλανδέζα; Γιατί δεν μπορούν να σταματήσουν μερικά φορτηγά; Γιατί δεν μπορούν να κλείσουν τον δρόμο; Γιατί όταν υποβιβάστηκε ο Ολυμπιακός Βόλου κάηκε η περιοχή (έκλεισαν και οι δρόμοι - εννοείται) και όταν αποψιλώνεται το Πήλιο, η ιδιαίτερη πατρίδα τους, το κόσμημα (ένα από τα πολλά) της Ελλάδας δεν κουνιέται φύλλο;
Ποιός φταίει γι' αυτό; Οι γερμανοί μήπως; Το ευρώ; Η τρόικα; Η Μέρκελ; Ποιός αγαπάει τελικά αυτήν την χώρα; Και πως την δείχνει αυτήν την αγάπη;

Εγώ λοιπόν, ο "γερμανός", ο "προδότης" είμαι έτοιμος να τα παρατήσω όλα σύξυλα, εδώ και τώρα και να την στήσω με ένα στυλιάρι στον δρόμο. Θα σταματάω όλα τα αυτοκίνητα που μεταφέρουν ξύλα και θα ελέγχω που τα βρήκαν. Όποιος δεν μπορεί να αποδείξει ότι του ανήκουν νόμιμα, θα έχει την ανάλογη αντιμετώπιση.
Αλλά δεν μπορώ να κάνω μόνος μου αυτήν την δουλειά. Το να κλείσω μόνος μου τον δρόμο είναι κομματάκι ζόρικη υπόθεση. Χρειάζομαι και μερικούς έλληνες που αγαπάνε την χώρα τους. Που είναι αυτοί;
Έχουν βυθιστεί όλοι τόσο βαθιά στις αναλύσεις γύρω από την Ευρωπαϊκη Πολιτική ώστε δεν έχουν καιρό να εμποδίσουν μερικούς μαυραγορίτες που τους ρημάζουν την πατρίδα; Ή μήπως δεν έχουν κότσια, επειδή έχουν εξαντλήσει τον τσαμπουκά τους στα κοριτσάκια του ιντερνετ;

10 σχολια:

Περαστικός 13 December 2011 at 10:45  

Καλά τα λες και το πιο τραγικό είναι ότι εν μέσω αυτής της κατάστασης δεν ακούς ούτε μια κουβέντα ουσίας, πάνω στο πραγματικό ζήτημα: Τι πρέπει να κάνουμε και πώς να οργανώσουμε τη χώρα για να ζήσουμε καλύτερα, να ζήσουμε αρμονικά, να ζήσουμε ελεύθερα και με σεβασμό ο ένας για τον άλλο, τα ζώα και το περιβάλλον. Όλα τα άλλα θέματα, ακόμη και η παραμονή ή έξοδος από το ευρώ, είναι δευτερεύοντα. Αν ξέρουμε τι να κάνουμε, αν γίνουμε θετικοί, θα επιτύχουμε έτσι ή αλλιώς.

Το μεγάλο θέμα τώρα είναι αν τα φαρμακεία πρέπει να είναι ανοικτά τα απογεύματα της Τετάρτης και της Δευτέρας και αυτό λέει ο υπουργός πρέπει να καταχωρίζεται στις καρτέλες φαρμακοποιών το περιφερειάρχη... με πιάνει αναγούλα. Όχι μόνο δεν μπορείς να εργαστείς να εργαστείς και να δημιουργήσεις ελεύθερα σε αυτή τη χώρα, αλλά ούτε να ανασάνεις χωρίς κάποιος αρμόδιος/υπεύθυνος/υπηρεσία/συνδικαλιστής/φορέας/επιμελητήριο/γενικός και επί τα αυτά να έλθει να σου ζητήσει το λόγο με ύφος ότι του σκότωσες τη μάνα. Κατά τα άλλα, γύρω-γύρω παντού παρανομία, αυθαιρεσία, σκληρότητα, βιασμός σωμάτων και ψυχών.

Δεν αρκεί που η καταστροφή έχει αρχίσει και μας αγγίζει, πρέπει να εκδηλωθεί πλήρως και ή να καταστραφεί ολοσχερώς αυτή η χώρα ή τότε μόνο να αλλάξει πορεία. Τελικά, έχω πάψει να ασχολούμαι, ακόμη και με αναλύσεις, έτσι και αλλιώς ούτε οι άλλοι (ανεξαρτήτως παράταξης και στρατοπέδου) καταλαβαίνουν τι λέω ούτε εγώ αυτούς και, μερικές φορές, ακούγοντας ειδήσεις, με πιάνω να χαμογελώ χαιρέκακα και ας «λούζομαι» και εγώ τις εξελίξεις, όσο αν προσπαθώ το λάθε βιώσας.

Anonymous 13 December 2011 at 15:38  

"Το όλο εγχείρημα ήταν αυστηρά προσωπική πρωτοβουλία, ίσως χιουμοριστική, ίσως αφελής. Ίσως η ολλανδεζούλα να ήθελε να κάνει πλάκα στον συμμαθητή της από το διπλανό θρανίο."

Μπορείς να δώσεις κάποιο λινκ στην Ελευθεροτυπία ή αλλού που να λέει ότι το σάιτ δημιουργήθηκε από κάποια Ολλανδέζα μαθητριούλα, κυριούλα ή νοικοκυρούλα; Η μόνη πληροφορία που βρίσκω εγώ είναι ότι πιθανόν να ήταν ολλανδικό σάιτ επειδή έγραφαν πολλοί Ολλανδοί. Το όνομα και τα λοιπά στοιχεία της "ολλανδεζούλας", που ισχυρίζεσαι ότι τα έβγαλε στη φόρα κάποιος Ελληνάρας, τα έχεις και δεν τα δημοσιεύεις για να την προστατεύσεις, ή το συγκεκριμένο σχόλιο ήταν αποκύημα της φαντασίας σου; Αλλά και τα υπόλοιπα σχόλια από πού τα "ανθολογείς"; Η σελίδα (claimgreece.com) έχει κατέβει.

thinks 13 December 2011 at 17:07  

Εμένα πάλι πολλές φορές με έχουν κατηγορήσει σαν Αμερικανό. Σαν κάποιον δηλαδή, που πρόδωσε την πατρίδα του την Ελλάδα, την κατηγορεί σε κάθε ευκαιρία και εκθειάζει παράλληλα τα (υπαρκτά και ανύπαρκτα) πλεονεκτήματα των ΗΠΑ. Άστους να λένε, Jolly Roger!

Εγώ έχω φέρει μια αληθινή πειρατική σημαία από την Αμερική που την είχα στην αυλή μου δίπλα στην Αμερικανική στη Μασαχουσέτη (όχι, δε στη δίνω!) και είμαι έτοιμος να πάρω βάρκα για τον Αη Γιώργη, κι ας κάνει η μικρή Ολλανδέζα ότι θέλει!

Στην ξυλαποθήκη μας έχουμε δύο τόνους ξύλα κομμένα από ντόπιους και μια και η σύζυγος τυγχάνει δασοφύλακας να είσαι σίγουρος ότι είναι νόμιμα! Θα της πω να περάσει εν στολή από το Πήλιο μια βόλτα.

Θαυμάσια και σωστή η ανάρτηση. Αλλά πρέπει να είσαι εντελώς ανθέλληνας για να επιτίθεσαι στους αγνούς Έλληνες θαυμαστές των δρυμών του Πηλίου που πιστεύουν ότι η πραγματική ελευθερία είναι η ανυπακοή στους νόμους και γι αυτό θυσιάζονται, για ένα ιδανικό -και συνάμα να τους ταΐσει η μάνα Ελλάς με τα δεντράκια της άνευ κόστους! (Εκεί είναι Ελλάδα!!!!!!!!!!!!!!)

Για το αρχείο:

Το όνομα ιστοσελίδας claimgreece.com,
δημιουργήθηκε στις 13 Σεπτεμβρίου του 2011,
η εγγραφή του αναβαθμίστηκε 20 Νοεμβρίου,
και η ισχύς του ονόματος λήγει 13 Σεπτεμβρίου 2013.
Το γραφείο εγγραφής ήταν το Αμερικανικό Domains by Proxy στο Scottsdale της Arizona μέσω του επίσης Αμερικανικού GoDaddy.com, και οι σέρβερς υπεύθυνοι για την ιστοσελίδα (TRANSIP.NET) βρίσκονται στην Ολλανδία, με γραφεία στην πόλη Leiden, ταχυδρομικός τομέας 2316ΧΒ, και τηλέφωνο +31715241919.

Αυτό σημαίνει ότι κατά πάσα πιθανότητα ο/η αρχικός/ή εγγραφέας ήταν κοινός/ή θνητός/ή Ολλανδός/ή.
(βλέπεις ότι I'm having too much fun with the he/she business)
Όπως είναι κοινή πρακτική στο ίντερνετ, το όνομά του/της είναι απόρρητο.
Ότι στοιχεία τυχόν δημοσίευσε κάποιος Έλληνας ήταν κατά 99.99% ανακριβή ή και φαντασιώσεις του -ή και τυπική Ελληνική ανικανότητα κατανοήσεως των συστημάτων του ίντερνετ. Ίσως να δημοσίευσε τα στοιχεία κάποιας γραμματέας του γραφείου εγγραφής, φερ' ειπείν :-)

Η ιστοσελίδα δεν υπάρχει πια και δεν έχει πλέον διεύθυνση IP.
Αυτό σημαίνει ότι ο χώρος των αρχείων html δεν έχει πια σύνδεση στο ίντερνετ, πράγμα που σημαίνει ότι η ιστοσελίδα έκλεισε μετά από αίτηση του πελάτη στον/στην οποίο/α ανήκε το όνομα από τις 13 Σεπτεμβρίου.

Jolly Roger 13 December 2011 at 21:52  

Καλησπερα αγαπητοι thinks και Περαστικε,

@thinks, ενα μεγαλο ευχαριστω για τα στοιχεια. Ηξερα οτι μπορουσα να τα βρω, αλλα τελειωνοντας το ποστ χθες το βραδυ (ωρα δημοσιευσης περασμενα μεσανυχτα, συνηθες εγερτηριο για δουλεια στις 6:00 π.μ) ημουν πολυ κουρασμενος για να τα ψαξω.

Χρωσταω κερασμα - εννοειται!

Για τα πρακτικα: Στον Αη Γιωργη δεν μπορεις να προσεγγισεις ουτε με πειρατικο, ουτε με ψαροβαρκα. Μονο κολυμπωντας ειπαμε.

Φυσικα και δεν αμφεβαλλα για εσενα και την γυναικα σου. Σιγα σιγα, μου βαζεις ιδεες να γινω δασοφυλακας.
Οπλοφορουν, ετσι δεν ειπες; ;-)

Φιλε Περαστικε, ξερεις εσυ καλα αυτα τα πραγματα. Οπως γραφεις, δεν παιζει ρολο το ευρω (ετσι κι αλλιως χρωσταμε τοσα πολλα, που ουτε σε 400 χρονια δεν μπορουμε να ξεπληρωσουμε) αλλα να οργανωσουμε την χωρα μας και την ζωη μας ετσι, ωστε να μπορουμε να ζουμε - και εμεις και τα ζωα διπλα μας - με αξιοπρεπεια.

Αλλα, οπως ξερεις απο πρωτο χερι, οι περισσοτεροι ασχολουνται (ακομα) με ψηφαλακια ειτε με το αν η ομαδαρα θα παρει το πρωταθλημα.

---
ΥΓ: ανωνυμε, τωρα που ο thinks σου εδωσε τα στοιχεια που ηθελες, θα μιλησεις για την ταμπακιερα; Εχεις να πεις τπτ για τους μαυραγοριτες στο Πηλιο και την αδιαφορια των κατοικων, η μονο να πουλας εθνικοφροσυνη ξερεις;

Anonymous 13 December 2011 at 23:38  

Τι ακριβώς αποδεικνύουν τα στοιχεία του thinks, φίλτατε; Ότι η Ολλανδέζα μαθητριούλα του κειμένου σου, που την απειλούμε με βιασμούς, δαρμούς κτλ., είναι υπαρκτό πρόσωπο; "Το όνομά του/της είναι απόρρητο", επομένως δεν ξέρεις αν είναι άντρας ή γυναίκα, μεμονωμένο πρόσωπο ή ομάδα. Στο κείμενό σου λες ότι διάβασες για την Ολλανδέζα στην Ελευθεροτυπία. Ε, βάλε το λινκ και αποστόμωσέ με.

Και για ποια αδιαφορία των κατοίκων του Πηλίου μιλάς; Δεν έγιναν καταγγελίες στις αρχές; Δεν δόθηκε δημοσιότητα στο θέμα για να υποχρεωθούν αυτές οι αρχές να κάνουν τη δουλειά τους; Αυτό που έπρεπε να κάνουν οι άνθρωποι το έκαναν. Οι φαντασιώσεις σου για μπλόκα στα φορτηγά από "ευαισθητοποιημένους" στυλιαροφόρους και για επιτόπου ξύλο σε όσους κρίνουν παράνομους παραείναι γραφικές για να θεωρηθούν καν επικίνδυνες.

Jolly Roger 14 December 2011 at 00:35  

Ανωνυμε, τωρα αρχιζει να αποκταει ενδιαφερον το πραγμα.

Για την ολλανδεζα: εκανα ενα ψαχταρι στο γκουγκλ και βρηκα χιλιαδες αναφορες στο συγκεκριμενο σαιτ. Αναμεσα τους απο την Αυγη και το Μεγκα.

Ομολογω οτι δεν βρηκα το λινκ απο την "Ε". Θυμαμαι ομως πολυ καλα οτι το ειχα διαβασει εκει. Ποιο ειναι το προβλημα σου; Θελεις να υπερασπιστεις την συγκεκριμενη εφημεριδα; Νο προμπλεμ, βγαζουμε την Ελευθεροτυπια και βαζουμε Αυγη (που εχω και το λινκ προχειρο).

Και ποιο ειναι το νοημα να αναλυουμε αν ηταν ολλανδεζα η κινεζα; Εκεινο που μετραει ειναι το περιεχομενο του σαιτ.

Ευτυχως που δεν βγηκε καμμια φημη για γερμανιδα. Οι ελληναρες θα ειχαν ζωστει τα φυσεκλικια και θα ανεβαιναν την Πινδο.

* * *
Το προβλημα της παρανομης υλοτομησης ειναι το σημαντικοτερο θεμα.

Εκεινο που με ενοχλει στους συμπατριωτες μας (και αυτο θελησα να κατακρινω στο ποστ) ειναι η επιλεκτικη τους ευαισθησια.

Για ενα ανοητο σαιτ στο ιντερνετ επιστρατευουμε τον Λεωνιδα και για τους μαυραγοριτες τσιμουδια.

Στο κατω κατω, το σαιτ δεν εβλαψε κανεναν. Μπηκαν μερικοι βελγοι και εβαλαν σημαιακια. Τι αλλο περιμενες απο βελγους; ;-)

Αντιθετα οι παρανομοι καταστρεφουν ενα απο τα ωραιοτερα μερη της πατριδας μας. Και το κανουν χωρις να αντιδρασει κανενας.

ΟΚ, αντεδρασαν οι οικολογοι της περιοχης. Μια φουχτα ανθρωποι. Αποδειχτηκαν εκ των πραγματων πολυ λιγοι (αριθμητικα) για να σταματησουν την καταστροφη. Αλλα οι ντοπιοι τι κανουν; Που ειναι; Ολοι αυτοι που διαβασαν την ειδηση στις εφημεριδες τι εκαναν;

Ωστε εισαι κατα της αυτοδικιας και της βιας; Δεν σου αρεσει η μεθοδος να παρουμε στυλιαρια και να κυνηγησουμε τους παρανομους; ΟΚ, δεκτο και σεβαστο. Και εγω θα προτιμουσα να λειτουργουν οι θεσμοι και να κανει η αστυνομια την δουλεια της. Δυστυχως, δεν την κανει.

Με ποια κριτηρια αποφασιζεις, αν καποιος αγαπαει την πατριδα του;
Πως θα εκρινες μια κοινωνια που βγαινει απο τα ρουχα της για ενα βλακωδες σαιτ, αλλα ταυτοχρονα βλεπει τους μαυραγοριτες να καταστρεφουν την χωρα και μενει εντελως αδιαφορη - με εξαιρεση 5 οικολογους;

thinks 14 December 2011 at 10:19  

Αγαπητέ Jolly Roger, κατ' αρχάς είμαι σε άλλο κομπιούτερ και δεν έχω Ελληνική ορθογραφία -κάνε υπομονή διαβάζοντας.

Το κόρπο φορεστάλε είναι όχι μόνο δασοφυλακή αλλά και αστυνομική δύναμη στην Ιτάλια, και, ναι, το καλύτερόν μου ήμισι κυκλοφορεί κι οπλοφορεί, εν στολή, ένα των 9 mm. Και ένα αυτόματο στο γραφείο.

Διαβάζοντας τον διάλογο με τον θαραλέο Ανώνυμο (οι ανώνυμοι πράγματι δίνουν γερή βάση στην πειθώ τους επιλέγοντας την ανωνυμία) βλέπω και το γνώριμο Ελληνικό τοπίο. Προσπαθείς αγαπητέ να εξηγήσεις ότι δεν είναι σωστό να καταστρέφουμε παράνομα την χώρα μας για το κέρδος; Σε ποιόν το εξηγείς; Στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα.

Δοκισήσοφοι της δεκάρας, πιάνονται από μια δυό άκρες του διαλόγου ασήμαντες και αποσιωπούν το πραγματικό θέμα, γιατί όχι μόνο έτσι τους γουστάρει αλλά και να τους ενδιέφερε δεν καταλαβαίνουν τι εννοείς. Θέλουν μια χώρα δικιά τους να την καταστρέψουν γιατί η ελκευθερία της καταστροφής είναι το μόνο ενδεικτικό στοιχείο που έχουν για να πιστεύουν ότι είναι ελεύθεροι. Γι αυτούς ο όρος "ιδιοκτησία" (στην προκειμένη περίπτωση της χώρας τους) σημαίνει μόνο την ελευθερία του να καταστρέφουν επειδή αυτό θέλυν να κάνουν βρε αδερφέ! ωχ, τώρα! Ποιοί είμαστε εμείς τα Γερμανάκια και τα Αμερικανάκια να τους πούμε τι θα κάνουνε!

Εν τω μεταξύ η Ελλάδα θα επιζήσει στο Σικάγο, τη Μελβούρνη, την Νέα Υόρκη... γιατί η γενέτειρα μας τέλειωσε από την πολύ ελευθερία και σοφία (την Ελληνική σοφία εννοώ, όχι την αγία).

Όταν εξήγησα στην γυναίκα μου τι γίνεται με τα καυσόξηλα στην Ελλάδα δάκρυσε, πραγματικά.Ο ανώνυμος όμως θέλει αποδεικτικά στοιχεία με λινκ; Γιατί δεν κοιτάει στον καθρέπτη, ή στο τζάκι του;

Συγγνώμη, ελπίζω να μην υπερέβην τους άγραπτους κανόνες της ετικέτας ανάμεσα σε συζητητές καλεσμένους και οικοδεσπότες στην Ελληνική μπλογκόσφαιρα...

Anonymous 14 December 2011 at 20:40  

Μιας και έχει γίνει φανερό (ειδικά από το τελευταίο ποστ του thinks) ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για σοβαρή κουβέντα , τελειώνω με τα εξής:

1. Εφόσον τα περί "μικρής Ολλανδέζας" και υποτιθέμενου bullying της από ελληνάρες που τα βάζουν με ανήλικα κοριτσάκια ΔΕΝ ισχύουν (εκτός αν μπορείς να τα στηρίξεις σε κάποια πηγή), θα έπρεπε απλά και έντιμα να τα πάρεις πίσω. Το μόνο που ξέρεις για το συγκεκριμένο σάιτ είναι το είχαν φτιάξει Ολλανδοί - τα υπόλοιπα είναι τρίχες.

2. Όσο κι αν προσπαθείς να υποβαθμίσεις τέτοιες πρωτοβουλίες ως "αβλαβείς" και "χιουμοριστικά αφελείς", οι Έλληνες υφίστανται έναν πρωτοφανή εξευτελισμό δυο χρόνια τώρα. Πες μου έναν λαό που να έχει διασυρθεί έτσι εξαιτίας μιας οικονομικής κρίσης. Έχουμε λοιπόν κάθε λόγο να αντιδράσουμε. Το ότι κάποιοι Έλληνες βγάζουν απλώς το άχτι τους σε διαδικτυακά βρισίδια δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει λόγος αντίδρασης στις προσβολές και ρατσιστικές αθλιότητες εις βάρος μας.

3. Υπάρχουν αμέτρητα θέματα που η αστυνομία, η δικαιοσύνη, οι όποιοι αρμόδιοι "δεν κάνουν τη δουλειά τους". Για όσα απ' αυτά (όπως το συγκεκριμένο με το Πήλιο) τυχαίνει να ενδιαφέρεσαι θα μπορούσες να προτείνεις νόμιμους τρόπους αντίδρασης. Προτρέποντας σε βιαιότητες και λιντσαρίσματα πετυχαίνεις το αντίθετο: Σοβαροί άνθρωποι που θα μπορούσαν να κάνουν κάτι αποθαρρύνονται, αφού δεν γουστάρουν πάρε-δώσε και "καθοδήγηση" από ακραίους ακτιβιστές.

Jolly Roger 15 December 2011 at 00:27  

Ανωνυμε, αντιθετα. Πιστευω οτι τα περιθωρια για σοβαρη κουβεντα μεγαλωνουν με καθε σου σχολιο. Ευχαριστω γι αυτο. Ελπιζω να εχεις την διαθεση να συνεχισεις.

1) Η διαπιστωση μου για το συγκεκριμενο σαιτ ηταν οτι
(α) προκειται για κατι χωρις σημασια
(β) ξεσηκωσε θυελλα αντιδρασεων. Πολλες εκ των οποιων ηταν βιαιες - τουλαχιστον φραστικα.

Ειπα λοιπον οτι εχουμε ενα ασημαντο σαιτ με θυελλα υπερβολικων αντιδρασεων. Χρειαζομαι λινκ για να το αποδειξω αυτο; Χρειαζεται να προσδιορισω την εθνικοτητα / ηλικια / φυλο του κατασκευαστη του;
Αμφισβητεις οτι υπηρξε αυτο το σαιτ, η μηπως αμφισβητεις οτι υπηρξαν οι θυελλωδεις αντιδρασεις;

2) Σου δινω δικιο, αλλα μονο εν μερει. Η αληθεια ειναι οτι ο ευρωπαικος κιτρινος τυπος ξερναει εναν οχετο απο βλακειες εναντιον της Ελλαδας.
Αλλα ο κιτρινος τυπος ειναι δυστυχως αυτο που ειναι. Επηρεαζουν μονο οσους δεν εχουν μυαλο. Δυσαρεστο μεν, αλλα δεν αλλαζει.

Τα σοβαρα ΜΜΕ και οι καλλιεργημενοι ανθρωποι στην Ευρωπη δεν εχουν απολυτως τιποτα εναντιον της Ελλαδας. Ουτε την βριζουν.

Εχω και μερικες επιφυλαξεις σε θεματα ορισμων. Οταν π.χ. ενας ευρωπαιος λεει "οι ελληνες μας ξεγελασαν με ψευτικες στατιστικες" δεν το θεωρει σαν βρισια. Πολλοι ελληνες το εκλαμβανουν ομως σαν βρισια.

3) Αν και σαν χαρακτηρας ρεπω προς την αυτοδικια, αναγνωριζω την ορθοτητα των λογων σου. Το καλυτερο για ολους μας θα ηταν να τηρουνται οι νομοι.

Ωστοσο, στο ποστ δεν ασχοληθηκα με το ερωτημα "αυτοδικια ή νομιμες μορφες δρασης; ". Δεν ηταν αυτο το θεμα μου.

Ασχοληθηκα με το ερωτημα "πως ειναι δυνατον, ενας λαος που ωρυεται τοσο υστερικα για κατι ανωδυνο (το σαιτ), μενει απραγος σε κατι τοσο οδυνηρα βλαβερο (η παρανομη υλοτομια)".

Marina 21 December 2011 at 16:56  

Μόνο να γκρινιάζουμε ξέρουμε και να πουλάμε τσαμπουκά. Να σηκώσουμε τα μανίκια μας και να κάνουμε κάτι υπέρ της χωρας μας..μπάααα! Αν δούμε δε κάποιον να το κάνει τον λέμε και λαμάκα!

  © Blogger template 'Solitude' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP