Tuesday 24 May 2011

Κατασχεμένο πλοίο

Καθώς ήμουν στο κεπ τις προάλλες (βλ. προηγούμενο ποστ) έτυχε να έχει μια μικρή ουρά 6 ατόμων. Η ευγενική υπάλληλος προσπάθησε να μας εξυπηρετήσει όλους ταυτόχρονα. Καλή η πρόθεση της, αλλά αυτό σήμαινε ότι έπρεπε ο κάθε ένας από μας να φωνάξει δυνατά το όνομα του και το τι ακριβώς θέλει.

Οι έλληνες διαμαρτύρονται γιά την αστυνόμευση και τις κάμερες στους δρόμους, αλλά όταν πρόκειται να βροντοφωνάξουν τα προσωπικά τους δεδομένα μέσα σ' ένα κεπ, δεν σκέφτονται τίποτα. Ακόμα και μιά υπάλληλος στα κεπ έχει τόσο "κρατικό" κύρος, που όλοι κάνουν αμέσως ότι τους πει. Ραγιάδες;

Με την ανακοίνωση των ονομάτων / υποθέσεων έμαθα - θέλοντας και μη - τι ζήταγαν όλοι αυτοί οι νοματαίοι στο κεπ. Οι οποίοι δεν γνωρίζονταν μεταξύ τους, δεν είχαν έρθει σαν ομάδα. Αποτελούσαν μιά τυχαία μάζωξη ατόμων σε μιά τυχαία ώρα της ημέρας σε ένα τυχαίο κεπ.
Όλοι λοιπόν - εκτός από μένα - ζήταγαν πιστοποιητικό ότι δεν έχουν νταραβέρια με τον νόμο, προκειμένου να προσληφθούν σε εταιρείες σεκιούριτυ.

Απ'ότι φαίνεται, οι μόνοι που βρίσκουν δουλειά σε τέτοιους καιρούς είναι οι σεκιουριτάδες. Πως είναι δυνατόν οι 5 στους 6 σε ένα εντελώς τυχαίο δείγμα να θέλουν το ίδιο πράγμα;

Παραγωγικότατο επάγγελμα οι σεκιουριτάδες. Από τις περιπολίες τους θα αυξηθεί το φαγητό που θα παράγουμε και η τεχνολογική υπεροχή των βιομηχανικών μας προιόντων. Όσο πιό πολλοί σεκιουριτάδες, τόσο περισσότερο θα ευημερεί η χώρα.

Φυσικά, κάποιοι τους πληρώνουν, κάποιοι τους χρειάζονται. Κάποιοι έχουν τόσα πολλά, που αισθάνονται την ανάγκη να τα προστατέψουν με σεκιουριτάδες.
Κρίση; Σε μιά χώρα που οι πλούσιοι (δλδ εκείνοι που χρειάζονται σεκιουριτάδες) αυξάνονται διαρκώς, δεν είναι δυνατόν να υπάρχει κρίση.

* * * *

Διαβάζω στην εφημερίδα γιά το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων από τις 2 Ιούλη. Αν και σωστό μέτρο στην γενικότητα του, αισθάνομαι την ανάγκη να βάλω τα κλάματα (γιά τα χάλια μας).

Αντί να ανοίξουν τα κλειστά εκείνα επαγγέλματα που θα έδιναν μιά ανάσα στην πολύπαθη οικονομία μας, ανοίγουν κάτι εξωτικά επαγγέλματα που δεν έχουν απολύτως καμμία σημασία.

Αναρωτιέμαι ποιός είναι ο πιό μαλάκας. Αυτοί που τα κάνουν ή αυτοί που τους ανέχονται; Ποιόν κοροϊδεύουν και ποιός θέλει να ανέχεται τόση κοροιδία;

Ανοίγει λέει το κλειστό επάγγελμα του δύτη, της ερασιτεχνικης (ου μην αλλά και της ανώτερης) Σχολής Χορού, του νεκροθάφτη και του μακιγιέρ.

Σωθήκαμε αδέρφια - σωθήκαμε! Τώρα που άνοιξε το κλειστό επάγγελμα του νεκροθάφτη, θα χεστούμε στο τάληρο. Πάνε πιά αυτά που ξέρατε. Ο νεκροθάφτης είναι ελεύθερο επάγγελμα από τις 2 Ιούλη. Όλοι πιά θα μπορούν να θάβουν όλους, και έτσι θα γίνουμε πλούσιοι σαν τους ρώσους ολιγάρχες του πετρελαίου.

Να μη μιλήσω γιά τα χοροδιδασκαλεία. Από τις 02/07 καθένας θα μπορεί να μας μάθει να χορεύουμε (στο ταψί; ). Αμ, πως; Τώρα που απελευθερωθήκαμε από το μονοπώλιο των χοροδιδασκάλων τίποτα πιά δεν μας εμποδίζει να ξεπεράσουμε τους γερμανούς.
Αμ οι μακιγιέρ; Αυτοί ήταν που μας κρατούσαν τόσα χρόνια πίσω. Οι μακιγιέρ μας εμπόδιζαν να χτίσουμε νέους Παρθενώνες. Τώρα που όλοι θα μακιγιάρουν όλους, θα σκίσουμε τους πάντες.

Αλλά το πιό κουλό, το πιό εξωφρενικό, το πιό απίστευτο απ' όλα είναι ότι άνοιξε το κλειστο επάγγελμα του Φύλακα Κατασχεμένου Πλοίου. Ο καθένας θα μπορεί να φυλάει κατασχεμένα πλοία από δω και μπρος.
Ποιά ανεργία 20% ;Που την είδαμε; Στις 2 του Ιούλη στρατιές πρώην ανέργων θα φυλάνε κατασχεμένα πλοία. Το λύσαμε το πρόβλημα.

Αναδρομικά μπορούμε και να φιλοσοφήσουμε, ΓΙΑΤΙ όλα αυτά τα επαγγέλματα ήταν κλειστά τόσον καιρό. Δηλαδή, όλα αυτά τα χρόνια δεν μπορούσε να δουλέψει ο οποιοσδήποτε σαν φύλακας κατασχεμένου πλοίου. Όλα αυτά τα χρόνια, ο έρμος ο χοροδιδάσκαλος και ο έρμος ο δύτης έπρεπε να παίρνουν ειδική άδεια από το κράτος!!
Ποιός ξέρει μετά από πόσες καφκαϊκές διαδικασίες, ποιός ξέρει μετά από πόσα πιστοποιητικά και παράβολα μπορούσε να γίνει αυτό.

Υ.Γ. Μέσα στην λίστα υπάρχει και κάτι που ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ θα μας βοηθήσει:
Ανοίγει από τις 02/07 το κλειστό επάγγελμα του πωλητή όπλων ;-)

3 σχολια:

Τζων Μπόης 24 May 2011 at 09:43  

Θυμήθηκα τις προάλλες έναν "επαγγελματία" ο οποίος μου ούρλιαζε κατάμουτρα ότι θα ανοίξει το κλειστό του επάγγελμα και δεν θα έχει έτσι τη δυνατότητα να κληροδοτήσει την επαγγελματική του άδεια στον κανακάρη του, ο οποίος φυσικά σπούδαζε με τα λεφτά του μπαμπά σε κάποια χώρα του εξωτερικού για να έρθει μετά και να αναλάβει την στρωμένη οικογενειακή "επιχείρηση".
Όταν τον ρώτησα αφελώς ότι το δικό μου το παιδί, παρότι θα επιθυμούσε να ασχοληθεί με το δικό του επάγγελμα, δεν θα μπορέσει να το κάνει καθώς η θέση είναι καπαρωμένη δια βίου από τον ίδιο, τον κανακάρη του, καθώς και τα βλαστάρια του κανακάρη του, εισέπραξα το: "αυτά λέτε εσείς και μας έχετε ξεπουλήσει στους ξένους!"
Εκείνη τη στιγμή δεν ξέρω ακριβώς ποιόν αισθάνθηκα περισσότερο ως ξένο, αλλά αυτές είναι δικές μου απορίες που προφανώς δεν τον αφορούσαν...

Καλημέρα!

Περαστικός 24 May 2011 at 10:14  

Σεκιουριτάδες διότι πλέον δεν τολμάς να κυκλοφορήσεις στο δρόμο. Τώρα πλέον και το πιο μικρό μαγαζί στο κέντρο της Αθήνας έχει ένα σεκιουριτά για να κρατά μακριά τα πρεζόνια και λοιπούς επαίτες και κλέφτες ή ακόμη και επίδοξους ληστές. Το ωραίο είναι ότι όλοι αυτοί οι σεκιουριτάδες φορούν και αλεξίσφαιρα γιλέκα τα περισσότερα από τα οποία είναι... ψεύτικα, για να κάνουν μόνο εντύπωση και να θυμίζουν αστυνομία.

Jolly Roger 25 May 2011 at 08:33  

Καλημερα αγαπητοι Τζων Μποη και Περαστικε,

συγνωμη για την καθυστερημενη απαντηση. Χθες ο μπλογγερ δεν με αφηνε να αφησω σχολιο ουτε εδω ουτε στα δικα σας στεκια.

Τζων Μποη, το να απελευθερωθουν τα κλειστα επαγγελματα το βρισκω σωστο. Κακως που επρεπε να περιμενουμε κριση + δντ για να τα κανουμε αυτα. Το οτι οι βολεψακηδες αντιδρουν ειναι αναμενομενο.

Εκεινο που με απογοητευει ειναι οτι το πολιτικο μας προσωπικο διαβουλευονταν (και πληρωνονταν) επι 10 μηνες μεχρι να αφησει ελευθερο το επαγγελμα του ... δυτη και της κομμωτριας.

Περαστικε, ο σεκιουριτας ειναι το επαγγελμα του μελλοντος ετσι οπως παμε. :-(

  © Blogger template 'Solitude' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP