Saturday 11 February 2012

Εξηγήσεις;

Κρίνοντας από τα εκλογικά αποτελέσματα των 40 τελευταίων χρόνων στην Ελλάδα, πιστεύω ότι αν δεν είχε έρθει η κρίση, δεν θα μπορούσαμε ποτέ να απαλλαγούμε από τον δικομματισμό. Ίσως θα πρέπει να στείλουμε - μέσα στα τόσα βρισίδια - και ένα ευχαριστώ στην Μέρκελ γιά το ότι έλιωσε και εξανάγκασε σε αποχώρηση το βαθιά σάπιο πολιτικό μας σύστημα. Εμείς δεν θα το είχαμε κάνει ποτέ.

Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι. Πριν την κρίση αντιπροσωπεύαμε μόλις το 2.9% της Ευρωζώνης (σήμερα, ακόμα λιγότερο). Όλα μας τα χρέη μαζεμένα, όλα μας τα ελείμματα, όλοι οι μισθοί, όλες οι συντάξεις θα μπορούσαν να πληρωθούν στο ακέραιο από τη Ε.Ε. χωρίς να ιδρώσει το αυτάκι της. Μόνη της η Δυτ. Γερμανία πλήρωσε 2 τρις ( !! ) σκαστά στο διάστημα 1992 - 2008 γιά να αναστηλώσει την Αν. Γερμανία. Σε σύγκριση, το ελληνικό χρέος προ κρίσης ήταν μόλις το 1/8 του ποσού αυτού. Θα μπορούσαν να μας αγοράσουν σούμπιτους 8 φορές χωρίς να καταλάβουν Χριστό.

Γιά τον οποιονδήποτε γερμανό - είτε απλό πολίτη είτε κυβέρνηση - θα ήταν προτιμότερο εν έτει 2008 να μας χώσει 500 δις και να τελειώνει μαζί μας - παρά να ρισκάρει την ίδια την ύπαρξη του ευρώ, της Ε.Ε., των τραπεζών του και όλα αυτά τα φαντασμαγορικά που έχουν γίνει τα τελευταία 3 χρόνια.
Γιατί λοιπόν δεν το έκανε αυτό η Ε.Ε.; Δεν το έκανε γιατί απλά ήξερε ότι όσα δις και να ρίξει στην Ελλάδα, θα "χαθούν" στο σάπιο πολιτικό σύστημα. Χωρίς καμμία ελπίδα ότι κάτι, κάποτε θα αλλάξει. Κανένας (λογικός) ευρωπαίος δεν έχει τίποτα εναντίον των ελλήνων. Κανένας δεν θα είχε αντίρρηση να μας υποστηρίξει, τουλάχιστον πίσω στα 2008-2009. Αλλά οι ευρωπαίοι δεν είναι ηλίθιοι. Ήξεραν και ξέρουν ποιοί μας κυβερνάνε. Ξέρουν ότι αν μας δώσουν λέφτα, όσα και να μας δώσουν ΔΕΝ θα πάνε στον ελληνικό λαό. Θα πάνε στην Ελβετία, στους παχυλούς λογαριασμούς εκείνων που μας έφεραν εδώ.

Δεν μπορεί η Μέρκελ να κατέβει αυτοπροσώπως στο Σύνταγμα και να μοιράζει χιλιάρικα στους συνταξιούχους. Είναι υποχρεωμένη βάσει των δημοκρατικών θεσμών να συνδιαλέγεται με τα λαμόγια που εμείς εκλέξαμε γιά κυβερνήτες της Ελλάδας. Εδώ και 3 χρόνια προσπαθεί να τους παρακάμψει και δεν μπορεί.
Μιά πρόταση έκανε πριν 5 μέρες να έρθει ένας γερμανός επίτροπος που θα ελέγχει το σεντούκι. Αυτή η πρόταση θάφτηκε κάτω από υστερίες περί εθνικής ανεξαρτησίας και φωτοσοπιές της Μέρκελ με αγκυλωτούς σταυρούς. Ε, αφού δεν θέλουμε να ελέγχει τα οικονομικά μας ένας γερμανός επίτροπος, ας τα ελέγχουν ο γαπ και ο μπενυ. Όπως μας έχουν αποδείξει τα τελευταία 30 χρόνια, αυτοί ξέρουν να διαχειρίζονται άριστα τον πλούτο της Ελλάδας.

Καμμία πρεμούρα δεν έχει η ευρωπαική ελίτ να κατεβάσει τους ελληνικούς μισθούς. Αν ήθελε κινέζικους μισθούς, υπάρχουν 800 εκατομμύρια κινέζοι. Δεν περίμενε από μας. Τίποτα δεν θέλουν από την Ελλάδα. Το μόνο που ζητάνε είναι να μπει ένας πάτος στο βαρέλι, να μην καταλήγουν τα λεφτά τους στα θησαυροφυλάκια της Ελβετίας. Ο μόνος τρόπος γιά να γίνει αυτό είναι να αποχωρήσει το σάπιο πολιτικό μας σύστημα. Δηλαδή γύρω στα 10.000 άτομα, όλοι οι πολιτικοί και όλοι οι διαπλεκόμενοι. Οι μειώσεις μισθών και συντάξεων είναι το μέσον που χρησιμοποιεί η Ε.Ε. γιά να μας αναγκάσει να ξωπετάξουμε τους ανίκανους. Η ίδια η Ε.Ε. δεν μπορεί να τους καθαιρέσει.

Ορίστε τι λέει ο πρώην βέλγος πρωθυπουργός Guy Verhofstadt. Πόσο πιό ξεκάθαρα να μας τα πουν οι άνθρωποι ότι έχουμε διεφθαρμένους να μας κυβερνάνε; Η Ευρώπη - λέει ο Verhofstadt - ζήτησε διαρθρωτικές αλλαγές, καινούργιες δομές κλπ. Αλλά το μόνο που δέχτηκαν να συζητήσουν οι δικοί μας ήταν μειώσεις μισθών. Ε, αφού οι μειώσεις μισθών ήταν το μόνο θέμα προς συζήτηση, ζήτησαν οι ευρωπαίοι περικοπές μισθών 80%.
Θα μπορούσε να ισχυριστεί κάποιος, ότι ο Verhofstadt ψεύδεται. Ελάχιστοι ήταν παρόντες στις διαπραγματεύσεις και ξέρουν πραγματικά τι ειπώθηκε. Αλλά ανάμεσα στις εκδοχές του να ψεύδεται ο γαπ είτε να ψεύδεται ο Verhofstadt, θεωρώ την πρώτη εκδοχή σαν 280 δισεκατομμύρια φορές πιθανότερη (όσο το χρέος μας σε ευρώ).

Το ξέρουν οι ευρωπαίοι ότι ούτε με 10 μνημόνια δεν λύνεται η κρίση. Όσοι κάνουν σοβαρές οικονομικές αναλύσεις γιά να παρουσιάσουν την προγραμματισμένη αποτυχία των μνημονίων, παραβιάζουν ανοιχτές πόρτες. Η αποτυχία των μνημονίων είναι και γνωστή και προδιαγεγραμμένη. Η μόνη ελπίδα των ευρωπαίων είναι ότι κάπου ανάμεσα στο όγδοο και στο ένατο μνημόνιο θα ξεσηκωθούν οι έλληνες και θα στείλουν τους διεφθαρμένους κυβερνήτες τους στον αγύριστο. Μέχρι τότε, θα μας δίνουν δανεικά και θα μας τσεκουρώνουν μισθούς και συντάξεις.

Κανένας δεν θέλει την κρίση, ούτε εγώ. Αλλά η κρίση βγάζει επί τέλους στην επιφάνεια όλα αυτά τα λάθη που μας έφεραν ως εδώ. Το αν θα αλλάξουμε αυτά τα λάθη όταν έρθει η "επόμενη μέρα" θα φανεί στο κοντινό ( ; ) μέλλον. Ελπίζω να ζω ακόμα όταν έρθει αυτή η μέρα. Μέρα γιορτής.

9 σχολια:

poplar 11 February 2012 at 15:28  

δε νομίζω οτι οι γερμανοί καίγονται για την πολιτική κατάσταση και τη διαφθορά της ελλάδας.. τα δάνεια τα δίνουν για να μπορέσουν να πάρουν πίσω (έστω μερικώς) όσα έχουν δώσει τα προηγούμενα χρόνια και για να κερδίσουν χρόνο μέχρι να αποφασίσουν τί θα κάνουν σε σχέση με την πορεία της ευρωζώνης πρωτού αυτή εκτραπεί εντελώς

επίσης δες αυτό το βίντεο, θα το βρείς ενδιαφέρον, χεχε

Anonymous 11 February 2012 at 15:59  

Καλημέρα πειρατή. Συμφωνώ σε όλα όσα γράφεις. Ελπίζω όπως και εσύ που είσαι νέος, να ζήσω τη στιγμή που θα πετάξουμε εμείς οι Ελληνες τους πολιτικούς-βδέλες και να χαρούμε τη γιορτή.

Τζων Μπόης 11 February 2012 at 16:51  

Πειρατή, το μόνο που θέλουν αυτοί είναι τα λεφτά τους πίσω.
Σκασίλα τους για τους Έλληνες, τους Πορτογάλλους, τους Ιρλανδούς και το πολιτικό τους σύστημα.
Στο βάθος του μυαλού πολλών Ευρωπαίων υπάρχει επίσης και η ικανοποίηση ότι τους δόθηκε η ευκαιρία να τιμωρήσουν κάποιον.

Φυσικά, τα μάτια μας τα βγάζουμε μόνοι μας.
Απλά πράγματα.

Jolly Roger 11 February 2012 at 21:53  

Καλησπερα σε ολους, ευχαριστω για τα σχολια.
Οπως βλεπω, μου λετε πανω-κατω τα ιδια πραγματα, γι' αυτο δεν απανταω στον καθενα ξεχωριστα.

Για αρχη, συγνωμη που μαλλον εκφραστηκα λαθος. Δεν εννοουσα οτι οι ευρωπαιοι μας νοιαζονται προσωπικα (δλδ. οτι νοιαζονται για το ποιόν των πολιτικων μας).
Εννοουσα αυτο που γραψατε κι εσεις. Τους ενδιαφερει κυριως να παρουν τα λεφτα τους πισω.

Αλλα με ανθρωπους σαν τους σημερινους στο τιμονι της Ελλαδας, οι ευρωπαιοι καταλαβαν (πολυ αργα ειναι η αληθεια) οτι δεν προκειται να παρουν ποτέ τιποτα πισω.
Εξυπηρετουν λοιπον το δικο τους συμφερον - πρωτιστα.
Σαν "παραπλευρη απωλεια" θα μας απαλλαξουν και απο τους πολιτικους μας - μιας και εμεις δειξαμε μαλλον απροθυμοι σ' αυτο.

ΥΓ Τον Μαξ Καιζερ τον ξερω εδω και χρονια. Τα λεει ωραια και κυριως δεν μασαει τα λογια του.
Αλλά ο καιρος των αναλυσεων μαλλον περασε.

Anonymous 11 February 2012 at 23:24  

Έτσι ακριβώς. Οι φίλοι μας οι Γερμανοί μας εξαθλιώνουν με βαριά καρδιά μπας και ξεσηκωθούμε ενάντια στο σάπιο κατεστημένο μας, κι εμείς καθόμαστε και τους κατηγοράμε. Αλλά η πρώτη φορά είναι; Οι Τούρκοι έχουν να το λένε για την ελληνική αχαριστία. Ας μην είχαμε, λένε, εισβάλει στην Κύπρο το '74 και ακόμα με τον Ιωαννίδη θα ήσασταν. Αλλά ουδείς αγνωμονέστερος του ευεργετηθέντος.

Marina 11 February 2012 at 23:27  

Διαφωνώ εν μέρει μ'αυτά που γράφεις. Δεν πιστεύω ότι οι Ευρωπαίοι κόπτονται για την Ελλάδα σαν χώρα, ποσώς τους ενδιαφέρει το ποιόν των πολιτικών μας, το μόνο που τους νοιάζει είναι να πάρουν τα λεφτά τους πίσω, ή τουλάχιστον μέρος απο αυτά.
Γι αυτούς "να κι αν μπατίρουμε, να κι αν δεν μπατίρουμε".

thinks 12 February 2012 at 03:08  

Ναι, σωστά όλα περίΕλληνικών πολιτικλων και Ελβετικών τραεζών. Και σωστό μάλλον ότι θα θέλανε οι Ευρωπαίοι να συνδιαλέγονται με κάποιον άλλον, οποιονδήπουε άλλον από αυτούς που τους στέλνουμε πεσκέσι στα μήτινκγς τους. Λες να μας προσφέρουν κοινωνική υπηρεσία παροτρυνοτάς μας να τους κρεμάσουμε ανάποδα τους πολιτικούς στο σύνταγμα και μετλα να στείλουμε τους εαυτούληδές μας στα μήτινγκ; ή μήπως τότε θα χτύπαγαν το κούτελο και θα ζήταγαν να επιστρέψουμε τους άλλους...

Jolly Roger 12 February 2012 at 13:01  

Μαρινα και thinks, ειπα ηδη οτι δεν τους νοιαζει. Οντως, το μονο που τους ενδιαφερει ειναι να παρουν τα λεφτα τους πισω - και τιποτα άλλο.
Απλά καταλαβαν, οτι οσο μενουν οι τωρινοι στην εξουσια δεν θα παρουν τα λεφτα τους.
Το οτι μας κανουν χαρη δεν τους ενδιαφερει και δεν το επιδιωκουν. Αλλα παντως χάρη μας κανουν.

* * *
Ανωνυμε, δεν μιλησα για ευγνωμοσυνη. Ουτε για ευεργεσια. Ειπα οτι (κρινοντας απο εκλογες δεκαετιων) εμεις δεν ειχαμε σκοπο να καταργησουμε τον δικομματισμο και το πελατειακο μας κρατος. Μας τα καταργουν οι ευρωπαιοι. Οχι απο αλτρουισμο - για δικους τους λογους παντα. Χαιρομαι για την καταργηση του πελατειακου κρατους, εστω αν δεν ηταν αυτος ο πρωταρχικος τους στοχος.

Αν εισαι καλοπροαιρετος, μην ανακατευεις ουτε την Κυπρο ουτε την χουντα ουτε τους τουρκους.
Οι ελληνες εχουν αποδειξει οτι ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ σε ολα αυτα (εκτος αν εισαι πολυ μικρος και δεν ξερεις για το Πολυτεχνειο).

Εχει λοιπον μια τεραστια διαφορά το πελατειακο κρατος απο την χουντα. Το πρωτο το θελαμε (πλειοψηφικα, με εκλογες). Την δευτερη ΔΕΝ την θελαμε, και χτυπηθηκαμε με τα τανκς γι' αυτο.

* * *
ΥΓ. Πριν 10 μηνες περιπου, ο πιτσιρικος ειχε γραψει κατι αναλογο - αν και το συνδυαζε με την επιστροφη στην δραχμη. Διαφωνω με την επιστροφη στην δραχμη, συμφωνω ομως με τα λογια του Πιτσιρικου οτι οι ευρωπαιοι πετανε εξω απο την Ελλαδα τις μαφιες που την ξεσκισαν.

Περαστικός 13 February 2012 at 20:59  

Jolly Roger, λες πολλές αλήθειες. Οι Έλληνες απεχθανόμαστε τη λέξη «ευθύνη». Υπάρχουν φυσικά και άλλες παράμετροι, αλλά αυτό δεν αναιρεί αυτή την οδυνηρή πραγματικότητα. Από την εποχή της τουρκοκρατίας μάθαμε να ζητάμε από και να φοβόμαστε ένα τσιφλικά/πασά/δεσπότη που θα μας λύσει τα προβλήματα και θα μας προικίσει την κόρη.

  © Blogger template 'Solitude' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP