Wednesday 29 September 2021

Είστε όλοι ψέκες και αρνητές της επιστήμης

Ο κοβιντ δεν με απασχόλησε καθόλου από τότε που υπάρχει. Για πολύ προσωπικούς λόγους, θεωρώ τον εαυτό μου άτρωτο. Πάντως έκανα τα εμβόλια μου (το βιάγκρα μου έδωσαν) για να εξαλείψω και τις τελευταίες μικρές πιθανότητες. Οπότε για μένα είναι ένα μη-θέμα, ανάξιο λόγου.
 
Με όσα βλέπω γύρω μου όμως, δεν μπορώ να μην κάνω συγκρίσεις με άλλα θέματα.
 
Το πρώτο που βλέπω γύρω μου είναι μια πόλωση γύρω από τον κοβιντ.
 
Από την μια πλευρά οι υπερασπιστές της επιστήμης, των εμβολίων και των μέτρων (μάσκα).
Από την άλλη πλευρά οι αρνητές των εμβολίων και της επιστήμης, χαϊδευτικά "ψέκες". 
 
Οι ίδιοι μάλλον αλλιώς αποκαλούν τους εαυτούς τους, αλλά εμένα μου αρέσει να τους λέω ψέκες, κι ας μου θυμώσουν. Πάντως οι δυο πλευρές αλληλομισούνται θανάσιμα. 
 
Πολύ θανάσιμα, εξαιρετικά θανάσιμα, ακραία θανάσιμα.
Θανάσιμα σε βαθμό που ένας ψέκας έβγαλε μπιστόλι και σκότωσε προχθές έναν υπάλληλο βενζινάδικου που του ζήτησε να βάλει μάσκα. 
Θανάσιμα σε βαθμό που οι υπερασπιστές της επιστήμης (όχι όλοι αλλά πάρα πολλοί) αρνούνται στους ψέκες το δικαίωμα στην ΜΕΘ. Λένε δλδ ότι αν είσαι ψέκας και χρειαστείς ΜΕΘ, να μην σου την δώσουν και να σε αφήσουν να πεθάνεις, γιατί εσύ φταις.
 
Αυτό με τις ΜΕΘ είναι μια πικάντικη λεπτομέρεια.
Αν ένας ψυχοπαθής δολοφόνος σφάξει 10 παιδάκια και βιάσει 20 κορασίδες, θα τον κλείσουμε μεν ισόβια, αλλά δεν θα του αρνηθούμε τα φάρμακα του, ούτε την ΜΕΘ - αν την χρειαστεί.
Αν ένας καπνιστής σαπίσει τους πνεύμονες του από το τσιγάρο, δεν θα διανοηθούμε ποτέ των ποτών να του αρνηθούμε την ΜΕΘ με την λογική "ας μην κάπνιζες". Ισα ίσα, θα του στείλουμε και ευχές για γρήγορη ανάρρωση.
 
Που σημαίνει ότι ένας ψέκας είναι - από την σκοπιά των λάβρων υπερασπιστών της επιστήμης - κάτι πολύ χειρότερο από έναν καπνιστή ή έναν ψυχοπαθή δολοφόνο. Θα επανέλθω σε αυτήν την όντως πικάντικη λεπτομέρεια.

Το κράτος έχει πάρει εντελώς προβλέψιμα το μέρος των υπερασπιστών της επιστήμης. Πως είναι δυνατόν να αγνοήσουμε τους επιστήμονες, τους ειδικούς; Οι ψέκες περιορίζονται, αποκλείονται από κοινωνικές εκδηλώσεις, μεταφορικά μέσα, εξαναγκάζονται σε χρηματοβόρα ράπιντ τεστ κ.ο.κ. 
Αυτό με τις ΜΕΘ δεν έχει γίνει ακόμα νόμος, αλλά δεν χρειάζεται να το κάνεις και νόμο.
Τίποτα δεν αποκλείει στο κράτος να πει προσεχώς  "μου λείπουν λεφτά, δεν έχω δημόσιες ΜΕΘ για ανεμβολίαστους, όποιος ψέκας χρειαστεί ΜΕΘ να πάει σε ιδιωτική με 4.500 ευρώ/ημέρα". 
 
Οπως γράφω και στην αρχή, όλα αυτά με αφήνουν εντελώς αδιάφορο. Τα αναφέρω μόνο και μόνο επειδή θέλω να τα χρησιμοποιήσω παρακάτω σαν μέτρο σύγκρισης.
 
Πάντως έχω μια δημιουργική πρόταση: Οι δύο πλευρές (ψέκες και υπέρμαχοι της επιστήμης) να εφοδιαστούν με ένα καλάσνικωφ ο καθένας και να λύσουν τις διαφορές τους πολιτισμένα. Ναι, θεωρώ το καλάσνικωφ σαν ένα δείγμα πολιτισμού.
 
Ολα τα άλλα εκτός του καλάσνικωφ είναι φλωριές και συζητήσεις καφενείου. Διαπιστώνει ο υπερασπιστής της επιστήμης ένα κορωνοπάρτυ; Κανένα πρόβλημα. Μπαίνει μέσα και εξηγεί πολιτισμένα (καλάσνικωφ = πολιτισμός είπαμε) τις απόψεις του. Προσπαθεί κάποιος να επιβάλλει στον ψέκα την μάσκα ή το εμβόλιο; Παίρνει ο ψέκας το καλάσνικωφ και εξηγεί και αυτός πολιτισμένα τις απόψεις του. Απλά πράγματα.

* * * * 
 
Η επιστήμη της επιδημιολογίας, όλα τα μέτρα, οι συζητήσεις, τα επιχειρήματα κ.ο.κ., ακόμα και τα διδάγματα από τα όσα συμβαίνουν στην κοινωνία μας ελέω κόβιντ, έχουν εκπληκτικές ομοιότητες με μια άλλη επιστήμη και μια άλλη επικείμενη καταστροφή: Την κλιματολογία και την κλιματική αλλαγή.
 
Απαριθμώ τις ομοιότητες:
 
-- Τόσο οι επιδημιολόγοι όσο και οι κλιματολόγοι είναι εκπληκτικά σίγουροι και εκπληκτικά ομόφωνοι. Ελάχιστοι επιδημιολόγοι αμφιβάλλουν για την ύπαρξη και τις συνέπειες του κόβιντ, ελάχιστοι κλιματολόγοι αμφιβάλλουν για την ύπαρξη και τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής. Μιλάμε για ποσοστά 95% - 98% της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας που λένε το ίδιο πράγμα. Στους κλιματολόγους η ομοφωνία είναι μάλιστα μεγαλύτερη.
 
-- Τόσο οι επιδημιολόγοι όσο και οι κλιματολόγοι είναι σαφέστατοι - και ομόφωνοι - στις αρνητικές επιπτώσεις του τομέα τους. Αν αφήσουμε τον κόβιντ να ξεφύγει, μας περιμένουν  10δες εκατομμύρια νεκρών, και άλλες φριχτές καταστροφές. Αν αφήσουμε την κλιματική αλλαγή να ξεφύγει, μας περιμένουν ξηρασίες ( = θάνατος από πείνα), θύελλες, πλημμύρες και καταστροφικές πυρκαγιές. Μαζί με εκατομμύρια νεκρών φυσικά.
 
-- Τοσο οι επιδημιολόγοι όσο και οι κλιματολόγοι ξέρουν ήδη τις λύσεις. Και οι δύο κλάσεις ειδικών είναι ομόφωνοι και σίγουροι. Για τον κόβιντ η λύση είναι το εμβόλιο, τα φάρμακα (όταν έρθουν) και τα λοκντάουν όταν δεν υπάρχει εμβόλιο. Για την κλιματική αλλαγή η λύση είναι ακόμα πιο σαφής και ομόφωνη: Σταμάτα να καταναλώνεις ορυκτά καύσιμα.
 
Υπάρχουν κι άλλες ομοιότητες και αναλογίες. Π.χ. θα μπορούσαμε να συγκρίνουμε το πιστοποιητικό εμβολιασμού με ένα πιστοποιητικό κατανάλωσης καυσίμων (το λεγόμενο "αποτύπωμα co2" / co2 footprint). Οπως θα μπορούσαμε να συγκρίνουμε τον φριχτό θάνατο από κοβιντ στην ΜΕΘ με τον φριχτό θάνατο από πείνα ή τον θάνατο στην μέση μιας πύρινης λαίλαπας.
 
Ακόμα μια ομοιότητα, πολύ σημαντική: Δεν υπάρχει χώρος για κουβέντες, ούτε για ήξεις αφήξεις, ούτε για συζητήσεις. Ολοι οι ειδικοί συμφωνούν, δεν υπάρχει περιθώριο κωλυσιεργίας. Είτε εφαρμόζουμε ΤΩΡΑ την σωστή λύση - που την ξέρουν ήδη και την προτείνουν σαφέστατα - είτε μας πήρε και μας σήκωσε.
 
Σε απλά ελληνικά, αν δεν είσαι επιδημιολόγος ή κλιματολόγος, μπορείς Α_Ν_Ε_Τ_Ο_Τ_Α_Τ_Α να βγάλεις τον σκασμό. Δεν ξέρεις την τύφλα σου, η αποψάρα σου ΔΕΝ μας ενδιαφέρει και μας καθυστερεί, ενώ δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο. Βάλε την αποψάρα σου εκεί που ξέρεις, δεν είσαι παρά ένας βλαμμένος ψέκας. Αυτό ισχύει είτε μιλάς για τον κοβιντ είτε για την κλιματική αλλαγή.
 
Αλλά και ειδικός να είσαι, δεν χρειάζεται να μιλάς. Όλοι (ναι ένα ποσοστό 98% μπορεί να θεωρηθεί σαν ολότητα) οι συνάδελφοι σου έχουν ήδη αποφανθεί τόσο για το πρόβλημα όσο και για την λύση του.
 
* * * * * 
 
ΩΠΑ......
Τι να είναι άραγε αυτό το "στοίχημα του τουρισμού", με το οποίο μας έχουν πρήξει τα @@ από πέρυσι;
 
Με τι μέσον θα έρθουν άραγε στην Ελλάδα τα 235 τρισεκατομμύρια τουρίστες που αναμένουμε πως και πως προκειμένου να κινηθεί η "βαριά βιομηχανία της χώρας"; (παπαριά ολκής έτσι κι αλλιώς).
 
Οι μοναδικοί άνθρωποι που έρχονται στην Ελλάδα χωρίς να αφήνουν μεγάλο αποτύπωμα CO2 είναι οι πρόσφυγες που έρχονται κολυμπώντας. Αλλά αυτούς τους πυροβολάμε στα σύνορα. 
 
Τι θα κάψουν για να έρθουν στην χώρα τα εκατομμύρια των Ούννων; (ούννοι είναι αυτοί που ΔΕΝ πυροβολάμε στα σύνορα). Αρωμα λεβάντας θα κάψουν για να έρθουν; Πόσα κλιματιστικά θα πάρουν μπροστά για να τους δροσίσουν; Πόσα φορτηγά θα πάρουν μπροστά για να τους ταϊσουν, να τους ποτίσουν, να τους μεταφέρουν και να τους ξεσκατίσουν;
 
Οταν έχεις το 98% των ειδικών κλιματολόγων της ανθρωπότητας να σου λένε ξεκάθαρα "μην καις ορυκτά καύσιμα, γιατί το κατέστρεψες το μαγαζί" και εσύ χτίζεις ρουμτουλετάδικα, ξαπλωστρατζήδικα και μπητσόμπαρα, τι είσαι; Οταν παπαριάζεις για το στοίχημα του τουρισμού και την βαριά βιομηχανία, τι είσαι; Ενας ψέκας, ένας αρνητής της επιστήμης.
 
Βάλε ρε βλάκα τουλάχιστον ένα καπέλο από αλουμινόχαρτο στο κεφάλι σου, να σε αναγνωρίζουμε.
 
Για να κάνουμε τις σωστές συγκρίσεις, όλα τα επιχειρήματα περί οικονομίας, χρεωκοπίας κλπ κλπ κλπ κλπ είναι παπαριές ψεκασμένων. Είτε μιλάμε για τον κοβιντ, είτε για το κλίμα.

Τι λέγαμε για τα λοκντάουν στον κόβιντ; Οτι τα λοκντάουν είναι απαραίτητα, ότι οι μάσκες και τα εμβόλια είναι απαραίτητα. Οποιον αντιτίθεται στα λοκντάουν, στις μάσκες, στις αποστάσεις, στα ραπιντ τεστ, στα εμβόλια πως τον λέμε εεεεεε; Πως ακριβώς τον λέμε οεο;
Ψέκα δεν τον λέμε; Ηλίθιο αρνητή της επιστήμης δεν τον λέμε; Δεν έχει την βαθύτατη μας περιφρόνηση;

Γιατί στον κοβιντ έπρεπε να κλείσουν τα μαγαζιά; Γιατί στον κόβιντ ίσχυε "η υγεία πάνω από την οικονομία"; Γιατί στην κλιματική αλλαγή όλα τα μαγαζιά πρέπει να μείνουν ανοιχτά πάση θυσία και να σερβίρουν τουρίστες; Δηλαδή οι καταστροφές από τον κοβιντ ήταν μεγάλες ενώ οι καταστροφές από την κλιματική αλλαγή είναι μικρές; (οι επιστήμονες λένε ότι ισχύει το αντίθετο). Δεν θα πεθάνουν άνθρωποι όταν μας βαρέσει η κλιματική αλλαγή κατακέφαλα; Μόνο οι νεκροί του κοβιντ μετράνε; Οι νεκροί από τις πυρκαγιές και τις πλημμύρες στο ντούκου;

Οταν είχαμε προβλέψεις για 100 νεκρούς από κοβιντ τρέξαμε πανικόβλητοι στα σουπερμάρκετ και τα αδειάσαμε απο κωλόχαρτα και μακαρόνια. Όταν έχουμε προβλέψεις για 100.000 νεκρούς από την επόμενη ξηρασία σφυρίζουμε αδιάφορα και παραγγέλνουμε σουβλάκια.
 
Πόσο ηλίθιος αρχι-μεγα-ψέκας είσαι όταν όλοι οι κλιματολόγοι σου λένε να μην καις ορυκτά καύσιμα και εσύ θέλεις να κάψεις ορυκτά καύσιμα για να σερβίρεις/μεταφέρεις/ξεσκατίσεις 500 εκατομμύρια τουρίστες, να φας κρέας και να καταναλώσεις πλαστικές παπαριές;
 
Βάλε ρε ψέκα τουλάχιστον ένα καπέλο από αλουμινόχαρτο στο κεφάλι σου, να σε αναγνωρίζουμε.
 
Θέλουμε να πάρουμε την κηδεμονία από τους ψέκες που αρνούνται να κάνουν ραπιντ τεστ στα παιδιά τους πριν πάνε σχολείο. Τους κοροϊδεύουμε και τους περιφρονούμε. Φτιάχνουμε γιουτουμπια και τικτοκια για να τους σατιρίσουμε. Την ίδια ώρα που τρώμε το σουβλάκι μας και παραγγέλνουμε την φραπεδιά μας σε πλαστικό κυπελλάκι (που θα μας τα κουβαλήσει ο πακιστανός με το μηχανάκι, γιατί εμείς ούτε νερό δεν ξέρουμε να βράσουμε).
Θέλουμε να τους αφαιρέσουμε την κηδεμονία, να τους πάρουμε το παιδί, έτσι εν ψυχρώ. Επειδή είναι ψέκες και δεν γουστάρουν ράπιντ τεστ.

Αλλά οι ψέκες που τρώνε κρέας (θέλεις να σου αναλύσω τώρα τι CO2 αποτύπωμα έχει η κατανάλωση κρέατος να πάθεις μια κολούμπρα; ), οι ψέκες που βασίζουν την οικονομία μιας χώρας στον τουρισμό, οι ψέκες που καταναλώνουν ότι μαλακία τους πλασάρουν, αυτοί είναι οι υπέυθυνοι γονείς; Οι υπεύθυνοι πολίτες; Οι υπεύθυνοι άνθρωποι;
 
Σε όποιον αρνείται τα ραπιντ τεστ να του παίρνουμε το παιδί, αλλά σε όποιον τρώει κρέας να το αφήνουμε; Γιατί; Ψέκας και αρνητής της επιστήμης ο ένας, ψέκας και αρνητής της επιστήμης και ο άλλος. Θα μας καταστρέψει ο ένας με την μαλακία που τον δέρνει, θα μας καταστρέψει και ο άλλος με την μαλακία που τον δέρνει. Γιατί να πάρω το παιδί απο τον μεν και να το αφήσω στον δε;
 
Ξαναγυρίζω στην πικάντικη λεπτομέρεια των ΜΕΘ. Υπάρχει τόσο άπειρο μίσος για τους ψέκες της κοβιντ, που μερικοί θέλουν να τους στερήσουν την ΜΕΘ (και το κράτος, πολύ πρόθυμα θα αφαρμόσει σύντομα την "λαϊκή εντολή"). Για τους ψέκες της κλιματικής αλλαγής πόσο μίσος πρέπει να έχουμε άραγε;
 
Όταν η κλιματική αλλαγή τους κάνει να πεινάνε χωρίς σοδειά, τι να τους πούμε; Οτι εσύ φταις που είσαι ψέκας και αγνόησες την επιστήμη, φάε μπητσόμπαρο, ξαπλώστρα και ρουμτουλετ τώρα;
Οταν οι φωτιές της κλιματικής αλλαγής τους κάψουν το σπίτι, να τους αρνηθούμε άραγε την Πυροσβεστική, όπως αρνούνται αυτοί τις ΜΕΘ στους άλλους ψεκες; 
 
Τα πράγματα είναι απλά. Πάρα πολύ απλά.
Είτε αποφασίζουμε να ακούσουμε του ειδικούς. Οπότε κάνουμε το εμβολιάκι μας, φοράμε την μασκούλα μας, πλένουμε τα χεράκια μας, γινόμαστε βήγκαν ΣΗΜΕΡΑ και απαιτούμε μαζικά από την κυβέρνηση μας την κατάργηση του τουρισμού. Παράλληλα ξεκινάμε μετακινήσεις με ποδήλατο, πεζή ή μμμ και δεν ξανααγοράζουμε τίποτα από
πλαστικό, ούτε παραγγέλνουμε τίποτα με ντηλίβερυ.

Είτε αποφασίζουμε ότι οι ειδικοί .... εεεεε, δεν μας ενδιαφέρουν και τόσο πολύ. Διότι εμείς έχουμε την δική μας αποψάρα που είναι καλύτερη. Οπότε παίρνουμε έλα λαμπερό ρολό από αλουμινόχαρτο, το στρίβουμε στις άκρες, φτιάχνουμε ένα ωραιότατο καπελάκι και το φοράμε. Για να μας προστατέψει από το 5G, τα τσιπάκια του Μπιλ Γκεητς, τον Αντίχριστο, τις φωτιές, τις πλημμύρες, την ξηρασία και το κακό μάτι.

Στην δεύτερη περίπτωση, καλό είναι οι εμβολιόφοβοι κοβιντ-ψέκες να μην ανταγωνίζονται και να μην σκίζουν τις κυλότες τους τόσο πολύ για τους κρεατοφάγους κλίμα-ψέκες. Και το αντίθετο, οι τουριστολάγνοι κλίμα-ψέκες να αφήνουν και καμία ΜΕΘ διαθέσιμη για τους χριστιανοταλιμπαν κοβιντ-ψέκες.

Ψέκες με ψέκες οφείλετε να έχετε μια κάποια αλληλοκατανόηση. Και μην ξεχνάτε να φοράτε τα αλουμινένια καπελάκια σας, για να σας αναγνωρίζουμε εμείς οι (ελάχιστοι) υπόλοιποι.

Εκτός αν τελικά αποφασίσουμε να εφαρμόσουμε την λύση του καλάσνικωφ που προτείνω πιο πάνω.

  © Blogger template 'Solitude' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP